Meşale Gazetesi

“GİDİLEN YOL, YOL DEĞİL, ÇIKMAZ SOKAK”

“GİDİLEN YOL, YOL DEĞİL, ÇIKMAZ SOKAK”

Hatay Sağlık Sen Şubesi, Döner Sermayelerle ilgili olarak basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı yapan Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç, hükümete seslenerek geç olmadan sağlık çalışanlarının sesini duyun çağrısında bulundu.

Hatay Devlet Hastanesi yeni bina önünde Şube üyeleri ve yönetim kurulu ile birlikte basın açıklaması düzenleyen Gönç, sağlıkçıların pandemi sürecinde yaşadığı sorunlara değindi. Gönç, sağlıkçıların birçok yönden mağdur olduğunu ifade ederken, gidilen yolun yol değil, çıkmaz sokak olduğunu vurguladı.

“GEÇ OLMADAN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SESİ DUYULMALI”

Hatay Sağlık-Sen Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç Hatay Devlet Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında sağlıkçıların sorunlarına değinerek döner sermaye haklarını savundu. Gönç konuşmasında, ‘Sağlık çalışanlarının seslerini duyurmak, yaşadıkları sorunların çözümü için yetkilileri harekete geçirmek amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Sadece Ankara’dan sesimizi yükseltmiyoruz. Ülkemizin dört bir yanında tüm teşkilatımızla aynı haykırışta bulunuyoruz. Diyoruz ki; çok geç olmadan, yanlış üstüne yanlış yapmadan sağlık çalışanlarının sesi duyulmalı ve kangren halini almış sorunları çözülmelidir. Alın teri ise alın teri! Fedakarlıksa fedakarlık. Cansa can. Biri de çıksın, sağlık çalışanları bunlardan beri desin… Elini vicdanına koyan hiç kimse, bunu diyemez. O halde neden sorunlar görmezden, duymazdan, bilinmezden geliniyor. Öteden beri süre gelen pek çok sorun var. Örneğin; Her geçen gün sağlık çalışanlarının yükü daha da artmıyor mu? Artıyor. Sözleşmeli istihdam modelinde çalışanlardan kadro güvencesi esirgenmiyor mu? Esirgeniyor. Sağlık çalışanlarının çocuklarına kreş imkanları çok görülmüyor mu?  Hemen her gün bir ya da birkaç sağlık çalışanı kör şiddetin kurbanı olmuyor mu? Oluyor. Yıllardır konuştuğumuz döner sermaye adaletsizliğinde ve performans uygulamasında bir arpa boyu yol alındı mı? Alınmadı. Bunlar bilinmeyen, görülmeyen sorunlar değil. En çok da bu nedenle üzülüyoruz. Ortak akıl ve alternatif çözüm önerilerine kapı aralandığında çözülemeyecek sorun olmadığı inancındayız.’

“ÖNERİLERİ PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gönç açıklamasının devamında, ‘Önemli olan çözüm iradesinin ortaya konmasıdır. En altından en üstüne kadar hangi yetkili ile konuşsak, bize hak veriyor, “biliyoruz” diyorlar. Ancak çözüm noktasında yeterince hassas hareket edilmediğini görüyoruz. Çözümsüzlük, adaletsizlik, aşırı iş yükü, şiddet sağlık çalışanlarının kaderi olamaz! Artık her seferinde tekrarlanan yanlışlıkların, haksızlıkların son bulması gerekiyor. Ek ödeme yönetmeliğinin tümüne yönelik eleştirilerimiz bakidir. İhtiyacı karşılamak üzere geçtiğimiz hafta yapılan düzenlemeyle iyi niyet ortaya konmuş ancak sahanın haklı beklentileri yine karşılanmamıştır. Sağlık-Sen olarak öneri ve eleştirilerimizi her daim yetkililerle paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz.’

“GİDİLEN YOL ÇIKMAZ SOKAK”

‘Bizim bildiğimiz bir düzenleme, çalışanların hakkını hukukunu gözetmek, alın terlerinin karşılığını vermek için yapılır. Düzenlemede genel hatlarıyla bir takım iyileştirmeler yapılmış olsa da binlerce sağlık çalışanı yine göz ardı edilmiştir. Çalışma barışı ve huzurunu bozan bu durumu asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Biz, sağlık çalışanlarının hem gür sesi olmak hem de kazanım adresi olmak için bu yola çıktık. Üzerimize düşeni sonuna kadar yapmaya kararlıyız. Yetkililerden sesimizi duymalarını, artık biraz olsun sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürmelerini bekliyoruz. Sağlık çalışanları pandemi sürecinde bu ülkenin sigortası olduklarını bir defa daha kanıtladılar. O nedenle yetkililer, bu çıkmazdan bir an önce dönerek, sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürmek mecburiyetindeler.

Hiçbir şey için vakit geç değil’ ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.