GÖÇDER’DEN 100 ÇOCUĞA ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI

GÖÇDER’DEN 100 ÇOCUĞA ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI

GÖÇDER öncülüğünde TÜBİTAK 2209-A kapsamında 500 dar gelirli aile ve çocuklar ağız ve diş sağlığı taramalarından geçirildi. ‘Türkiye’nin Dört Farklı İlinde İkamet Eden Çocukların Ağız-Diş Sağlığı Hizmetine Erişiminin İncelenmesi’ projesi dâhilinde Atlas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğr. Canan Duman tarafından yürütülen proje kapsamında Hatay’da gerçekleştirilen taramada 100 çocuğun ağız ve diş muayenesi yapıldı. Tespit edilen diş sorunlarının önümüzdeki süreçte tedavileri gerçekleştirilecek.

TURAN: TÜM DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR EDERİM

Göçmen Hakları Sosyal Uyum Derneği (GÖÇDER) Hatay İl Temsilcisi Metin Turan “GÖÇDER ile iş birliği içinde bu programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen, Atlas Üniversitesi Pedodonti Anabilim Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Canan Duman, Proje yürütücüsü Stajyer Diş Hekimi Şevval Ilgın Aytekin, araştırmacı öğrenciler Stajyer Diş Hekimi Tuana Apaydın, Stajyer Diş Hekimi Sena Çakmak’ ve Stajyer Diş Hekimi Fatih Samet Uslu ‘ya teşekkür etti.

ÇOCUKLARA SAĞLIK KİTLERİ DAĞITILDI

Yoğun ilgi gören projede konuşan Metin Turan; “Ağız ve diş sağlığı alanında kamuoyunun farkındalığını artırmak ve sağlıklı toplum yaratma konusunda katkı sağlayan böyle bir proje ile işbirliği içinde olmanın memnuniyeti içinde olduğunu belirterek, proje kapsamında ihtiyacı olan kişilere ulaşmanın ayrıca önemine vurgu yaptı. Colgate sponsorluğunda taraması yapılan çocuklara diş fırçası ve diş macunu içerikli sağlık kitleri dağıtıldı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.