Meşale Gazetesi

GÖRKEMLİ CUMHURİYET RESEPSİYONU

GÖRKEMLİ CUMHURİYET RESEPSİYONU

Hatay’da da Vali Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, valilik bahçesinde düzenlenen resepsiyonda davetlileri karşıladı.Programda konuşan Vali Doğan, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmetle, minnetle yad ettiğini söyledi.

Türk milletinin yoklukla, yoksullukla savaşarak kurtuluş mücadelesini verdiğini belirten Doğan, şöyle devam etti:”Neticesinde büyük bir zafer ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi şanlı bir devlet kurmuş. Kurtuluş Savaşı’nın en önemli özelliği bence, Birinci Dünya Savaşı’nda kaybeden devletlerin tamamı teslim olurken Türk milleti esareti kabul etmediğini, etmeyeceğini göstermiş, mücadeleye devam etmiş, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milleti de arkasına alarak bu şanlı devleti kurmuştur. Allah onlardan razı olsun diyoruz. Bizlere düşen bu kutlu ve yüce Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet sürdürebilmek, bölgesinde, coğrafyasında güçlü bir devlet olarak hep baki olmasını sağlayabilmektir.”

Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen tüm yöneticilere şükranlarını sunan Doğan, gelecek nesillere emanet edecekleri Cumhuriyetin payidar olmasını temenni etti. (AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.