GÜZEL, EMEK EN YÜCE DEĞERDİR

GÜZEL, EMEK EN YÜCE DEĞERDİR

İbrahim Güzel 1 Mayıs İşçi ve Emekçilerin Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

1 Mayıs, Amerika Birleşik Devletleri`nde insanca yaşanacak bir ücret ve 8 saatlik çalışma süreci talebiyle, 1986 yılında başlatılan genel greve emniyet güçlerinin saldırısı ile başlayan ve dört işçi liderinin idam edilmeleri ile sonuçlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür.

Demokratik hak ve özgürlükler için mücadele ve dayanışmayı yansıtan bir bayram niteliğini taşıması sebebi ile sadece belirli günlerde toplanılıp etkinliklerin gerçekleştirildiği gün değil işçilerin ve emekçilerin her zaman akıllarda olmalarını hatırlatan bir gün olması gerektiğine değinen Başkan Güzel,” İşçi ve emekçilerimizin ekonomik ve sosyal alanda maruz kaldıkları sömürü, Covid-19 salgını ile daha da belirgin hale gelmiştir. Pandemi kurallarına uyulmadan çalıştırılmalarının yanı sıra, işverenlere “ücretsiz izin” hakkını tanıyan yasanın da onaylanması ile 1 Mayıs, maalesef işçi bayramı olmaktan çıkmıştır.

İnsan onuruna yaraşır iş ve yaşam standartlarına kavuştuğumuz, işçi ölümleri ile iş kazalarının son bulduğu, daha eşit, özgür ve adil bir geleceğe birlik ve dayanışma içinde yürümek dileğiyle,

işçi ve emekçi halkımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutluyorum. ” dedi. Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.