Meşale Gazetesi

GÜZELLİK UZMANLIĞINA İLGİ ARTIYOR

GÜZELLİK UZMANLIĞINA İLGİ ARTIYOR

Genç Kızlar 6 Aylık Kursla Meslek Sahibi Olabiliyor

Kadınların en çok ilgi gösterdiği ve ihtiyaç duyduğu mesleklerden birisi şüphesiz güzellik uzmanlığı. Denizli’de güzellik uzmanlığı kurslarına genç kızlar yoğun ilgi gösteriyor. 6 aylık bir kursun sonunda meslek sahibi olma fırsatı güzellik sektörüne ilgi duyan gençleri bu kurslara yöneltiyor.

Kendi bakım ve güzelliklerine özen gösteren kadınlar; yaz kış demeden, çeşitli uygulamalardan yararlanmak için güzellik salonlarının yolunu tutuyorlar. Sektörde güzellik uzmanına her zaman ihtiyaç duyulması, işyeri açma ve kolay iş bulma imkanı gençleri bu alana yöneltiyor. Mezunlar kendi işyerlerini açabildikleri gibi; hastanelerin medikal estetik bölümlerinde, estetik ve dermatoloji uzmanı doktorların yanında veya güzellik salonlarında rahatlıkla iş buluyorlar.

Güzellik Uzmanı yetiştiren kurumlardan olan Med Plus Kariyer’in kurucusu Yusuf Önder, kursların işleyişi ve mezunların iş bulma olanaklarıyla ilgili bilgi verdi. Kurumlarında 2011 yılından bu yana 1430 güzellik uzmanın mezun olduğunu ifade eden Yusuf Önder; Europass ve Isced onaylı ustalık belgelerini alan mezunların isterlerse Türkiye’de ya da yurt dışında 108 ülkede güzellik salonu açabildiklerini kaydetti.

Güzellik Uzmanı İhtiyacı Artıyor

Med Plus Kariyer Akademisi’nin kurucusu Yusuf Önder, mezunların iş bulma sorunu yaşamadıklarını belirterek çoğunun kendi işyerini açtıklarını, çalışmak isteyenlerin ise yüzde 99 oranında işe yerleştirildiğini söyledi. Önder, kurslarda devamsızlık yapmayan kursiyerlerin sınavı rahat geçtiklerini ifade etti.

Güzellik uzmanlığı kurslarına erkeklerin ilgisinin de her geçen gün arttığını kaydeden Önder,, “Güzellik salonlarında erkek güzellik uzmanlarını tercih eden müşterilerin sayısı artıyor. Bu nedenle güzellik uzmanı olmak isteyen erkeklerin sayısı da her geçen gün artıyor” dedi.

Yusuf Önder, 4. Seviye güzellik uzmanlığı kurslarının haftada 2 gün yapılan teori ve uygulama dersleriyle toplam 6 ay sürdüğünü dile getirdi. Önder kursiyerlerin bu süreçte: besin grupları ve dengeli beslenme, anatomi, fizyoloji, klasik cilt analizi, temizliği ve bakımı, cihazlı cilt bakımı ve teknikleri, anti aging bakımları, dermapen uygulamaları, masaj, kozmetik ürünler ve içerikleri, lazer (IPL) epilasyon, profesyonel makyaj eğitimi, kalıcı makyaj (microblading – eyeliner -dudak renklendirme – pudralama -demo), kirpik lifting, ipek kirpik, kaş laminasyonu, BBGlow (kalıcı fondoten), vücut bakım teknikleri, cihaz bilgisi ve uygulamaları, selülit-sıkılaşma , bölgesel incelme, manikür-pedikür, protez tırnak, işletme, girişimcilik ve iletişim becerileri, salon hazırlığı ve hijyeni ile müşteri memnuniyeti eğitimi aldıklarını kaydetti.

Güzellik Uzmanı Kimdir?

Kozmetik, bilim ve teknolojiden yararlanarak cildi ve vücudu daha sağlıklı, daha güzel, daha genç göstermek için gerekli araç ve makineleri doğru ve bilinçli bir şekilde uygulayan kişidir.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.