GÜZELMANSUR, ZEYTİN AĞAÇLARINA SAHİP ÇIKTI

GÜZELMANSUR, ZEYTİN AĞAÇLARINA SAHİP ÇIKTI

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekil Mehmet Güzelmansur, Alahan’da zeytinlik alanları TOKİ’ye devredilen çiftçilerin feryadını Türkiye’ye duyurdu.

60 çiftçinin ata tohumlarıyla geçimlerini sağladığı zeytinlik alanlarının TOKİ’ye devredilmesinin aileleri mağdur edeceğini belirten Güzelmansur yaptığı açıklamada; “Meyvesiyle sofralarımızı süsleyen, dalıyla barışı ve kardeşliği simgeleyen, yağıyla sağlık ve afiyet veren, gölgesiyle serinleten zeytin ağaçları üreticinin nasırlı elleriyle büyütülür, birçok köylünün de geçim kaynağı. Antakya’mızın Alahan mahallesinde Milli Emlak’a ait olan 114 dönümlük arazide kıymetli hemşehrilerim yetmiş yıldır ata tohumlu zeytin ağaçlarından geçimini sağlıyor, ecrimisil bedelini düzenli olarak ödüyor. Bu arazide 2.000 ağaç bulunuyor, 60 ailenin geçim kapısı olan bu arazi şimdi TOKİ’ye devredilmiş. İktidar, Hatay için bu kadar değerli olan zeytin ağaçlarına göz dikmiş, dikmesin; sökmeye niyetlenmiş, sökmesin; vatandaşa “Şimdi buradan çık git.” demiş, demesin. Alahanlı hemşehrilerimin geçim kaynağından, alın terinden elinizi çekin, rantın değil halkın yanında olun, Alahanlı 60 ailenin feryadını duyun” ifadelerini kullandı. Hbaer:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.