GÜZELMANSUR,KODLARI AYIRMAK SUİSTİMALİ ÖNLEMEZ

GÜZELMANSUR,KODLARI AYIRMAK SUİSTİMALİ ÖNLEMEZ

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Kod 29’da yaptığı son düzenlemeyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller için ayrı ayrı kodlar belirlenmesi doğru bir düzenlemedir. Ancak bu düzenleme işverenlerin Kod 29 suistimalini engelleyen bir düzenleme değildir. Anlaşılan o ki SGK kamuoyu tepkisini dindirmek için yüzeysel bir düzenlemeye gitmiştir.”

Günde 500 kişinin Kod 29 kıyımına uğramasını önleyecek mekanizmalar geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Güzelmansur “Hırsızlık yapanla mesaiye geç kalanın ayrı kodlara ayrılması doğru bir uygulamadır. Şimdiye kadar düşünülmemiş, yapılmamış olması büyük eksikliktir. Ancak bu, tazminat ödemek istemeyen, işten çıkarma yasağını delmek isteyen, sendikalı işçi istemeyen işverenlerin Kod 29 ile işçi kıyımı yapmasını engelleyen bir düzenleme değildir. SGK’nın asıl yapması gereken Kod 29’la işten atmaya son verecek sıkı kurallar getirmektir. Denetim, işverenin iddiasını ispat etmesini istemek bunlardan bazılarıdır. Ancak şu anda SGK bunlara bakmıyor. İşveren beyan ediyor, SGK onay veriyor. İşte bu düzen, sadece pandemi döneminde yaklaşık 200 bin işçinin Kod 29’la işten atılmasına neden oldu” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.