Meşale Gazetesi

HADO İLE İLGİLİ ‘ÖZEL’ AÇIKLAMA!

HADO İLE İLGİLİ ‘ÖZEL’ AÇIKLAMA!

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü İşletmesi(HADO) için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan talep edilen izinleri bugün tarihi itibariyle olumlu sonuçlandırdıklarını söyledi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda ilgili bakanlığa izin başvurusu yaptığını öğrenmesi üzerine harekete geçen Milletvekili Özel, yolcu güvenliği açısından gerekli eksiklerin tamamlatılması taahhüdüyle gerekli izinleri aldıklarını belirtti.  Hatay için atılacak her adımın, yapılacak her güzel işin yanında ve takipçisi olduklarını ifade eden Milletvekili Özel, ayrıca İskenderun Arıtma Tesisinin devreye alınması ve Belediye Meclisi kararıyla iki kez iptal edilen Antakya Fuar Alanı’nın satışından derhal vazgeçilmesi dahil Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden yapmalarını istedikleri hizmetleri 6 madde de sıraladı.

GEREKLİ İZİNLERİN VERİLMESİNİ TEMİN ETTİK

Milletvekili Abdulkadir Özel’in HADO için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan gerekli izinleri aldıklarını belirttiği açıklaması şöyle ‘’ Hatay Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü İşletmesi (HADO) için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız’dan talep edilen izinleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından sosyal medyada paylaşılan bir video ile öğrenmiştim. Bu paylaşımdan sonra 26.07.2021 tarihinde Hatay Büyükşehir Belediyesine resmî yazıyla müracaat edip, ilgili bakanlıklarda bekleyen evraklarını talep ettim.Aynı gün tarafımıza verilen cevap ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 08.07.2021 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Genel Müdürlüğü ile Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğüne izin için müracaat ettiğini öğrendim.İlgili Bakanlık ve genel müdürlükler nezdinde yaptığımız girişimler sonrasında HADO’nun seyrü sefer için gerekli eksiklikleri tamamlanmadığını öğrendik. Girişimlerimiz sonucunda Hatay Büyükşehir Belediyesine bu eksikliklerin yolcu güvenliği açısından tamamlatılması taahhüdüyle gerekli izinlerin verilmesini temin ettik. Böylelikle Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 26 Temmuz 2021’de haberdar olduğumuz Bakanlık izin başvurularını, hemşerilerimiz adına takip ederek 17 Ağustos 2021 tarihi itibariyle olumlu sonuçlandırmış olduk.

HATAY’IMIZ İÇİN YAPILACAK  HİZMETİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Daha önce Arsuz Madenli Yat Limanı’ndaki yeri nasıl tahsis ettiysek bugün de gereken izinleri almış olduk.Hatay’ımız için atılacak her hayırlı adımın, yapılacak her güzel işin yanında ve takipçisi olduğumuzu ifade ediyor, siz değerli hemşerilerime saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Hayırlı olsun.

Bu vesileyle bizler de Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden daha önce sözlerini verdiği, kamuoyuna vadettiği ve birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantılarda yapacağını taahhüt ettiği;

1- Orman tahsis izinlerini aldığım ve hemşerilerimiz tarafından acilen talep edilen Serinyol-Madenli yolunun yapılması.

2-Yakın zamanda tamamlanacak olan Arsuz Devlet Hastanesinin yolunun yapılması.

3-İçmesuyu probleminin başlıca sebeplerinden biri olan (DSİ tarafından tüm eksikleri tamamlanmış ve 185 milyon TL’ye mal olmuş) İskenderun Arıtma Tesisinin devreye alınması.

4-İskenderun TOKİ Konutları’nda Yüklenici firmanın açtığı kuyulardan verilen suyun HATSU tarafından devralınarak, konut sakinlerinin aboneliklerinin derhal yapılması ve inşaatına başlanacak konutlar için de Düğün yurdu mevkine planlanan içmesuyu terfi istasyonunun bir an önce başlaması.

5-Daha önce satışı Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla iki kez iptal edilen Antakya Fuar Alanı’nın satışından derhal vazgeçilerek, anılan taşınmazın, (Belediye Başkanının kamuoyuna duyurduğu sözünü tutarak) Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Vakıf Han takas işleminde kullanılması.

6-Geçtiğimiz iki ay boyunca dolaştığımız mahalle ve yaylalarımızda en çok şikayet edilen hususlar olan ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin görevi olan yol, içme suyu ve altyapı eksikliklerinin tamamlanması.

Hususlarında gerekli adımların bir an önce atılmasını hemşerilerimiz adına beklediğimizi de beyan etmiş olalım’’ ifadelerine yer verdi. Haber: M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.