HALHALI ZEYTİNLER TOPLANMAYA BAŞLADI

HALHALI ZEYTİNLER TOPLANMAYA BAŞLADI

Yeşil zeytini hepimiz severiz, ama zeytin çeşitleri arasında Halhalı cinsi olanın yeri bir başkadır. Yağlı, sofralık, kendine has aroması ile bilinen yöremizde yetiştirilen zeytin türlerinin en gözdesi ve lezzetlisi olarak adlandırılan Halhalı zeytin Altınözü bölgesinde toplanmaya başlandı. Halhalı zeytinin bereketli bir biçimde yetiştiği Altınözü’nde herkes soluğu tarlalarda alırken bu eşsiz lezzet elle tek tek toplanıyor.Oldukça zahmetli bir toplama süreci olan Halhalı zeytinin tatlandırılmış bir biçimde sofralara gelmesi yaklaşık on günü buluyor.Kendi evinin ihtiyaçlarını karşılayan Taze ailesi aynı zamanda fazla olan Halhalı zeytini siparişler doğrultusunda satıyorlar.

Halhalı zeytini Altınözü Altınkaya Köyü’nden sofralara ulaştıran çiftçi  İsmail Taze yaptığı açıklamasında :” Yöreye has yetişen halhalı zeytininin hasadına başladık. Halhalı zeytini lezzetli olduğu kadar zahmetli bir iş. Sabah 7’de evden çıkıyoruz bahçeye geliyoruz ve bütün günümüz bahçede geçiyor. Zeytin ağaçlarının başından tek tek zeytinlerimizi topluyoruz ve sonrasında tatlandırma işlemi gerçekleşiyor. Bu her zeytinden olmaz yalnızca bölgeye has olan halhalı dediğimiz zeytin çeşidimizden olur. Anlayacağınız her gördüğümüz ağaçtan yeşil zeytin yapmıyoruz. Halhalı zeytin, çekirdeği ufak ve eti oldukça fazla olan bir cinstir. Yendiği takdirde hemen farkını hissettirir, ağızda dağılır.”” Dedi.

Bölgemize özel lezzetlerden olan halhalı zeytininin şehir dışında da oldukça rağbet gördüğünü belirten İsmail Taze:” Şehir dışından isteyen müşterilerimiz oldukça fazla. Halhalı zeytinimiz, tadana unutulmaz bir lezzet sunan ve “biz daha önce yeşil zeytin yememişiz” dedirten bir lezzettir. Talep oldukça fazla ve bir sonraki senenin siparişini şimdiden veren lezzet tutkuları da var. Bizler tarlamızda yetişen halhalı zeytinimizin bir kısmını satıyor bir kısmını hediye ediyor bir kısmını ise kendimize ayırıyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

62 senedir halhalı zeytin tatlandıran 74 yaşındaki Firdevs Taze: “Akşamüzeri tarladan gelen zeytinlerimizi evde özel tatlandırıcımızdan koyarak tatlanmaya bırakıyoruz. Tatlandırılan halhalı zeytinler, acı tadı kaybettikten sonra tuzlanarak sofralarımızda yerini alıyor.” diye belirtti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.