HAMAM YENİLENİYOR

Hatay Antakya’nın en önemli kültür miraslarından biri olan Tarihi Cindi Hamamı bakımsızlıktan dolayı vatandaşın sürekli tepkisini alan tarihi Cindi Hamamının dış cephesi yenilenmeye başladı.

HAMAM YENİLENİYOR

Hatay Antakya’nın en önemli kültür miraslarından biri olan Tarihi Cindi Hamamı bakımsızlıktan dolayı vatandaşın sürekli tepkisini alan tarihi Cindi Hamamının dış cephesi yenilenmeye başladı.  Yıllardır yenilenmeyi bekleyen hamamın duvarları temizlenirken, kısa sürede dış cephenin yeni bir görüntüye kavuşacağı duyuruldu. Hemen her noktasından tarih fışkıran Antakya’nın tarihi yapısı arasında yer alan Yıldız Caddesi ve Kahraman Sokağın kesiştiği noktada bulunan Cindi Hamamı, bakımsızlık eleştirilerine maruz kalmasının ardından bakıma girdi.Son olarak 2000 yılında onarım gören tarihi Hamamın yıkık dökük görüntüsü aradan geçen 19 yılın ardından son bulmaya hazırlanırken, şehrin en hareketli caddesi olan Yıldız Caddesinin başında bulunan Hamam, tarihi yapısının dış cephesinden yansıyan görüntüler Antakya’ya ilk defa gelenlerin de büyük tepkisine neden oluyordu. Yenileme çalışmalarıyla ilgili olarak özel mülkiyete ait olan hamamın kısa sürede biteceği açıklanırken yeni görüntünün de tarihine uygun olacağı açıklandı.  

Ortaya Çıkan Görüntüden Utanıyorduk

Tarihi Cindi Hamamı etrafında iş yerleri olan esnaflarda kötü görüntünün tarihi Hamama yakışmadığını ifade ederken, kendilerine en çok hamamın neden kötü görüldüğünün sorulduklarını ifade ediyor. Esnaf, “Biz yıllardır buralarda esnafız. Hamamın dış görüntüsü hepimizin canını sıkıyordu. Son olarak 15-16 yıl önce bir bakım görmüştü. Fakat onda sonra unutuldu, gitti. Bize dışarıdan gelen özellikle yerli turistler Yavuz Sultan Selim’in bu hamamda yıkandığını duyunca şaşırıyorlar. Böyle bir yapı nasıl atıl durumda olur diye soruyorlar. Antakyalı olarak ortaya çıkan görüntüden utanıyorduk. Fakat sahipleri hem bizlerin hem de vatandaşların tepkisine kayıtsız kalmadı ve işlemlere başladı.” İfadelerini kullandı. HABER: CANSU DİLEK

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.