HASAN YEŞİLGÖZ KARİYER HEDEFLERİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

HASAN YEŞİLGÖZ KARİYER HEDEFLERİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

Hasan Yeşilgöz, küçüklüğünden beri hayali olan kariyer hedeflerine emin adımlarla ilerleyerek, birçok etkinlikte aldığı sahneler ile başarısına her geçen gün bir yenisini ekliyor.

Ses Sanatçısı Hasan Yeşilgöz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarının Tespit ve Kayıt İşlemlerine İlişkin Yönerge” uyarınca katılmış olduğu ‘Sanatçı Değerlendirme Kurul’ sınavını kazanarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Mahalli Sanatçı” unvanını almaya hakkazandı.

Hasan Yeşilgöz, gazetemize yaptığı açıklamada, “Mutluyum, gururluyum. Başta memleketim adına ülkem adına çalışmaya üretmeye devam inşallah. Müzikle 7 yaşında tanıştım. Her türküyü sahibinin sesinden taş plaklardan dinleme şansım oldu. Yıllar geçtikçe kendimi daha da geliştirmeye başladım. İlk etkinlikler tabiî ki okulda başlayarak daha büyük çaplı konserlerle bu zamana kadar geldi. Küçüklüğümden beri hep hayalimde olan konservatuvar okumayı ama bazı maddi ve manevi şartlardan dolayı ertelediğim eğitimime yeni bir karar ile Mustafa Kemal Üniversitesi Doç.Dr.Erhan Tekin Yönetimindeki Antakya Devlet Konservatuvarı sınavına girerek bu başarıyı elde ettim. Hedefim müzik akademisyeni olmak. Bu hedefim doğrultusunda eğitimime ara vermeden tüm hızla devam ediyorum. Müzik hayatımda bana desteklerini esirgemeyen başta aileme, Değerli hocalarıma ve sevenlerime şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

MAHALLİ SANATÇI UNVANINI ALDIM

Sanatçı Yeşilgöz, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Türkiye’nin 2006 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın korunması sözleşmesini kabul etmesiyle somut olmayan kültürel mirasın korunması, yaşatılması, kuşaktan kuşağa aktarılması çalışmalarına büyük hız verildi. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünün ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarının Tespit ve Kayıt İşlemlerine İlişkin Yönerge’ uyarınca katılmış olduğum sanatçı kurulu sınavında başarılı olarak ‘Mahalli Sanatçı’ unvanını aldım ve ‘Sanatçı Tanıtıma Kartına sahip oldum.

Sahip olduğum bilgi ve beceriyle kültürel mirasımızın bugüne taşınmasında nasıl katkı sunduysam bundan sonra da bu mirasın geniş kitlelere tanıtılması, yaşatılması, ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunacağımı üretmeye ve çalışmaya son hızımızla devam edeceğimi belirtmek istiyorum.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.