HATAY ANTEP’E SAHAYI DAR ETTİ 2-1

HATAY ANTEP’E SAHAYI DAR ETTİ 2-1

Atakaş Hatayspor, Gaziantep’i 2-1 mağlup ederek ligde 2. sıraya yükseldi. Puanını 19’a yükselten Atakaş Hatayspor’un gollerini Mame Diouf (P) ve Kamara kaydetti. Rakibin tek golü Sagal’dan geldi. Zorbay Küçük’ün yönettiği maçta temsilcimiz Atakaş Hatayspor sahaya kalede Munir Mohamedi, savunmada Kamil Ahmet, Fatih, Burak, Adekugbe, orta alanda Ruben Ribeiro, Emre Çolak, kanatlarda Lobzhanidze, Traore, El Kaabi ve forvette Diouf 11’i ile çıktı. Rakip Gaziantep FK ise Günay, Kitsiou, Caulker, Dorinel Toşca, Halil İbrahim, Merkel, Doğan, Figueiredo, Maxim, Dicko, Muhammet Demir 11’i ile sahaya çıktı. Maça Hatayspor hızlı başladı.

İLK YARI EŞİTLİK BOZULMADI

2′ Hatayspor’da savunmadan atılan uzun pasta Diouf savunma arkasına güzel sarktı ve ceza sahasında bulunan El Kaabi’yi buldu. El Kaabi topu ağlara gönderdi. Ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR incelemesi sonrası Hatayspor’un attığı gol iptal edildi. Gaziantep kalabalık şekilde rakip yarı sahaya yerleşti. Sol kanatta taç çizgisine yakın noktadan kullanılan serbest vuruş doğrudan Hatayspor kalecisi Mohamedi’de kaldı. Gaziantep’te Kitsiou sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez yerde kaldı ama maçın hakemi devam dedi. 14’te Hatayspor’da Lobzhanidze sağ kanattan ceza sahasını zorladı ancak savunmada Halil İbrahim başarılı. Sağ kanattan Lobzhanidze ile Halil İbrahim yine karş karşıya geldi ve Halil İbrahim topu kornere gönderdi. 18. dakikada Hatayspor tüm hatlarıyla rakip yarı sahada. Emre Çolak’ın kaleyi cepheden gören yerden kullandığı serbest vuruşta savunma araya girerek topu kornere gönderdi. 21’de Hatayspor’da Lobzhanidze sağ kanattan ceza sahasına girdi. Güzel bir çalımla önünü boşaltan golcü oyuncu sol ayağıyla şutunu çekti ancak top az farkla yandan auta gitti. 28’de Hatayspor’da Adekugbe sol kanattan sıfıra kadar inerek yerden ortasını yaptı ancak savunma araya girdi. Dönen topta Traore uzaktan gelişine şansını denedi ancak top auta gitti. Hatayspor’da sol kanattan yapılan ortaya ceza sahası içinde Diouf kafayı vurdu ancak savunma araya girerek kornere gönderdi. 31. dakikada Hatayspor bir kez daha gole yaklaştı! Sol kanattan Adekugbe’nin ortasına ceza sahası içinde Burak kafayı vurdu ancak Gaziantep kalecisi Günay topu kontrol etmeyi başardı. 35’te Hatayspor’da savunmadan atılan uzun pasta El Kaabi savunmanın arkasına sarktı. Gaziantep savunması son anda geri koşarak pozisyonu önledi. 42’de Emre Çolak ceza sahası sağ çaprazdan şansını denedi, top auta çıktı. 90+5’te Gaziantep ceza sahasında Traore boş pozisyonda topu kaleye gönderdi. Kitsiou kafasıyla topu çizgiden çıkardı ve mutlak golü önledi. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve maçın ilk yarısı golsüz 0-0 eşitlikle tamamlandı.

DİOUF GOL PERDESİNİ ARALADI

İkinci yarı Atakaş Hatayspor adına golle başladı. Atakaş Hatayspor’da Kamil Ahmet sağ kanattan sıfıra inerek ortasını yaptı. Diouf ceza sahası içinde kafayı vurdu ancak savunmada Caulker araya girdi. VAR incelemesi sonrası maçın hakemi penaltıyı verdi ve topun başına geçen Diouf Hatayspor’u öne geçiren golü attı. 51. dakikada Hatayspor maçta öne geçti. Golün ardından Hatayspor atakları devam eti. 69’da Hatayspor’da Lobzhanidze ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluştu ancak içeriye çevirdiği topta savunma araya girmeyi başardı. 71’de Gaziantep gole çok yaklaştı! Muhammet Demir ceza sahası içinde uygun pozisyonda kafa vuruşunu yaptı ama Atakaş Hatayspor kalecisi Mohamedi topu kontrol etti.

KAMARA FARKI 2’YE ÇIKARDI

72’de Kamara ile Hatayspor farkı 2’ye çıkardı. Hatayspor’da oyuna sonradan giren Kamara savunma arkasına iyi sarktı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Kamara güzel bir vuruşla kaleciyi mağlup etti ve Hatayspor maçta 2-0 öne geçti. 77’de Hatayspor kalabalık şekilde rakip yarı sahaya yerleşti. El Kaabi cepheden atılan pasta savunma arkasına sarktı ve aşırtma denedi ancak top auta gitti. Sonrasında yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 81’de fark 1’e indi. Gaziantep’te oyuna sonradan giren Sagal sol çaprazdan ceza sahasının önünden şutunu çekti ve savunmaya da çarpan top kaleye gitti. 83’te Gaziantep’in kullandığı kornerde Hatayspor savunmasında karambol yaşandı ancak savunma topu uzaklaştırmayı başardı. Uzatma dakikalarında Gaziantep Hatayspor ceza sahasına kalabalık geldi. Atakaş Hatayspor kale çizgisinde adeta etten duvar ördü. Hatayspor savunması iki kez çigiden topu çıkardı. Maçın kalan bölümlerinde başka gol olmadı ve maç Hatayspor’un 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

SIRADAKİ RAKİP KARAGÜMRÜK

Bordo-beyazlı temsilcimiz Atakaş Hatayspor bu galibiyet ile puanını 19’a yükselterek ligde Trabzonspor’un ardından 2. sıaya yükseldi. Atakaş Hatayspor, bu maçın ardından önümüzdeki hafta deplasmanda Karagümrük’e konuk olacak. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.