Meşale Gazetesi

HATAY BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİSİNDEN BİR BÜYÜK BAŞARI DAHA

HATAY BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİSİNDEN BİR BÜYÜK BAŞARI DAHA

Hatay Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi 12.sınıf öğrencisi A. Akif Çelikkaya, TÜBİTAK 29. Bilim Olimpiyatları Biyoloji dalında 1.aşamasını, Türkiye de ilk 50 öğrenci arasına girerek kazandı.

2.aşama sınavına girecek olan Akif, Hatay Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Aytaç Erdoğan ile, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko’ yu makamında ziyaret ettiler.

Akif, bu sürece nasıl başladığını, nasıl çalıştığını, tıp alanındaki hayallerini Milli Eğitim Müdürü ile paylaştı. 1.aşamaya hazırlanırken ilk başta biraz zorlandığını, fakat ilerleyen süreçte çalıştıkça bu yoğun tempoya alıştığını, 2.aşamaya geçtiği için mutlu olduğunu söyleyen Akif, 1.aşamayı geçtikten sonra TÜBİTAK kamplarına katılacağını (kamplar online olacak), bu sürede hem okul derslerine hem de 2.aşamaya hazırlanacağını dile getirdi.

Lise müdürü Aytaç Erdoğan da bu başarının kolay olmadığını, Akif’in iki yıldır bu sınava hazırlandığını, Akif’in daha başarılı olması için okul olarak tüm desteklerini vermeye devam edeceklerini, Akif gibi diğer öğrencilerinin de bu tip olimpiyatlara hazırlanmaları için programlarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko da bu alanda başarısından dolayı Akif’ i kutladı. Bilim alanında böyle bireylerin kolay yetişmediğini, ilimizden böyle öğrencilerin çıkmasından gurur duyduğunu, öğrencimizin ileride ülkesine, milletine faydalı işler yapacağından emin olduğunu, Akif gibi genç ve aydınlık fikirlerin oldukça bu ülkenin daha çok kalkınacağını ve gelişeceğini söyleyerek, Akif’ e gireceği 2.aşama sınavda başarılar diledi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.