Meşale Gazetesi

HATAY BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI

HATAY BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Hatay Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi 11.sınıf öğrencisi Ada Yıldız , TÜBİTAK 28. Bilim Olimpiyatları Fizik dalında 1.aşamasını, Türkiye de ilk 50 öğrenci arasına girerek kazandı.

2 Mart Salı günü (Bugün) TÜBİTAK’ ın TÜSSİDE yerleşkesinde 2.aşama sınavına girecek olan Ada, Hatay Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Aytaç Erdoğan ile, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko’ yu makamında ziyaret ettiler.

Ada, bu sürece nasıl başladığını, nasıl çalıştığını, mühendislik hayallerini Milli Eğitim Müdürü ile paylaştı.1.aşamaya hazırlanırken ilk başta biraz zorlandığını, fakat ilerleyen süreçte çalıştıkça bu yoğun tempoya alıştığını , 2.aşamaya geçtiği için mutlu olduğunu söyleyen Ada, 1.aşamayı geçtikten sonra TÜBİTAK kamplarına katıldığını( bu yıl bu kamplar pandemiden dolayı online olmuş), bu sürede hem okul derslerine, hem de 2.aşamaya hazırlandığını dile getirdi.

Lise müdürü Aytaç Erdoğan da , bu başarının kolay olmadığını, son 6-7 yıldır bu bölgede fizik alanında 1.aşamayı geçen öğrenci olmadığını, Ada’nın daha başarılı olması için okul olarak tüm desteğimizi vermeye devam edeceğini, Ada gibi diğer öğrencilerimizin de bu tip olimpiyatlara hazırlanmaları için programlarımızı sürdüreceğini söyledi.Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko da, bu alanda başarısından dolayı Ada’ yı kutladı. Bilim alanında böyle bireylerin kolay yetişmediğini, ilimizden böyle öğrencilerin çıkmasından gurur duyduğunu, öğrencimizin ileride ülkesine, milletine faydalı işler yapacağından emin olduğunu, Ada gibi genç ve aydınlık fikirlerin oldukça, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkacağından hiç şüphesi olmadığını söyleyerek, Ada’ya gireceği 2.aşama sınavda başarılar diledi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.