HATAY BAROSU: YAŞLI KADINA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

HATAY BAROSU: YAŞLI KADINA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Hatay Barosu tarafından geçtiğimiz günlerde Reyhanlı’da bağımlı bir kişinin yaşlı bir kadına uyguladığı şiddet ve tecavüz skandalının ardından bir kınama mesajı yayınlandı.

Mesajda, “23.06.2021 günü gündüz saatlerinde Reyhanlı ilçesinde 80 yaşındaki bir kadına yapılan saldırı ve tecavüzü lanetliyoruz. Bu olay da göstermiştir ki, kadına ve çocuğa yönelik saldırı ve istismara karşı yasa koyucular gecikmeksizin yeni ve caydırıcı yasal düzenleme yapmak zorundadır. Ayrıca, bu suçların mücadelesinde tüm eğitim araçları etkin biçimde kullanılmalı ve bu yolla suça yönelimin de önü alınmalıdır. İnfaz yasasındaki düzenlemeler bu suçlar bakımından ağırlaştırıcı şekilde düzenlenmelidir. Keza bu ve benzeri olaylardaki artış ta dikkate alınarak İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararı yeniden gözden geçirilmelidir. Hatay Barosu olarak bu vahim olayın hukuki sürecini de hassasiyetle takip edeceğimizi kamuoyuyla paylaşırız” denildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.