HATAY BAROSU,EGM GENELGESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ

HATAY BAROSU,EGM GENELGESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ

Hatay Barosu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ses ve görüntü kaydı yapılmasının önüne geçilmesi için çıkartılan genelgeyi doğru bulmadıklarını açıkladı.

Barodan yapılan açıklamada, “Yeni dönemde eylemlerimiz ortak akıl ve katılımcı Baro anlayışı gereği kolektif çalışmayla hayata geçirileceğinin yeniden ifade etmek isteriz. Tüm açıklamalarımız yönetim ilkemiz gereği yönetim kurulu ve ilgili kurullarımızın görüş ve önerileri ile şekillenmektedir.

Her şeyden önce kurulduğu günden bu yana Cumhuriyet değerlerine, Atatürk devrimlerine, hukukun üstünlüğüne ve evrensel kurallara, ifade özgürlüğüne sahip çıkan Hatay Barosu duruşu net ve tartışmasız bir alandır. Buradan hareketle, hak arama özgürlüğünün, normlar hiyerarşisine aykırı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün genelgesini doğru bulmadığımızı bu genelgenin iptali için barolarımıza destek verdiğimizi ve yargısal süreci takip edeceğimizi bildiririz.

Ayrıca, hukuk fakültelerinin plansız artışının eğitim kalitesinin aşağı doğru gidişinin tartışıldığı ve bizce de itiraz edildiği süreçte iki yeni hukuk fakültesi açılması mevcut hukuki sorunları derinleştirecektir. Hukuk Devletinde asıl olan bu tür tasarrufların hukuk çevreleri ve başta barolara sorularak yapılması doğru olandır.

Buradan Hatay Barosu olarak en güçlü sesimizle bir çağır yapıyoruz. Gelinen aşama hukuk dünyası demokratik yaşam ve ifade özgürlüğü bakımından iç açıcı değildir. Yanlış uygulamalardan dönerek ve sonrasında olması gerektiği gibi tüm hukuk bileşenleri, barolarla birlikte yasalaştırma ve uygulama faaliyetlerini hayata geçirelim” denildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.