HATAY BAROSU’NDAN KÖPEKLERİN TOPLATILMASINA TEPKİ

HATAY BAROSU’NDAN KÖPEKLERİN TOPLATILMASINA TEPKİ

Aralarında Hatay Barosu’nun da bulunduğu çok sayıda baro, sokak hayvanlarının hedef gösterilerek toplatılmasının işaret edilmesini kınadı.

Yapılan basın açıklamasında; “Gaziantep’te yaşanan kamuoyuna yansıması ile hepimizi derinden sarsan üzücü olay nedeniyle öncelikle yaralanan küçük kız çocuğumuza ve ailesine geçmiş olsun diliyor, en kısa zamanda iyileşmesini temenni ediyoruz. Bu elim olay yeniden hayvanları ve haklarını gündemimize taşımıştır. Öncelikle söz konusu yaşanan olayda, sokak köpeklerinin olaya dahlinin olmadığını ifade ediyor, bu sebeple sokak hayvanlarının hedef haline getirilmesini kabul etmiyoruz. Hayvan hakları evrensel bildirgesinde ise hayvanların yaşam alanlarının sokaklar olduğu ve yaşam alanlarından koparılamayacakları açıkça belirtilmiştir. Benzer olayların yaşanmaması, tekrar yüreğimizin yanmaması için biz barolar olarak saldırganlık anlayışıyla hareket edenlerle mücadele edilmesini, evcil hayvanlara uygun parkların kurulmasını, tıbbi ve bilimler ışığında kısırlaştırılarak saldırganlıklarının önlenmesini, denetimin sağlanmasını önemsiyoruz” ifadelerine yer verildi. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.