HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SAMANDAĞ BELEDİYESİ BU ÇİRKİNLİĞE BİR SON VERMELİ

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SAMANDAĞ BELEDİYESİ BU ÇİRKİNLİĞE BİR SON VERMELİ

Vatandaşlar “Belediyenin sahilde çöp dökmeye ve yakmaya son vermesini” talep etti.Samandağ Belediyesine ait araçların  yaklaşık 4 aydan beri topladıkları çöp, çalı ve çırpıyı sahil kesimine dökerek yakması Samandağ’da yaşayan vatandaşları çileden çıkardı. Vatandaşlar durumu defalarca Samandağ Belediyesine söylemelerine rağmen belediyenin ilgisizliği vatandaşların tepkilerine neden oldu.
SAMANDAĞ BELEDİYESİ VE HBB’NİN HALKA TEMİZLİK İLE İLGİLİ UYARI VE TELKİNLERİNİN İNANDIRICILIĞI KALMADI
Bölgeye çöp dökülmesinden rahatsız olan vatandaşlar çöplerin doğaya, hayvana ve tüm canlılara zarar verdiğini belirterek  bir an önce bu yanlış uygulamadan vazgeçilmesini ifade ederek şu açıklamalarda bulundular’’ Yaklaşık 4 aydan beri Samandağ belediyesi araçları topladıkları çöp ve çalı çırpıyı sahil kesiminde döküyor ve yakıyor. Zuhur Ziyaretinden Asi Nehrine (Boğaz’a) doğru yaklaşık 200 metre ilerde dökülen çöpler ve çalı çırpılar yakılıyor. Zuhur ziyaretinden Asi Nehrine doğru uzanan sahil şeridi belediyenin çöp dökme ve yakma alanı olarak kullanılıyor.  Samandağ Belediyesi ve HBB bu çirkinliğe bir an önce son vermelidir. Bölgeye çöp dökülmesi doğaya, hayvana ve insanlara zarar veriyor. Mıntıkadaki tarım alanlarına ve ekinlere zarar veriyor. Çiftçilerin yıllık emeklerinin geçimlerinin heba edilmesine neden oluyor. Dökülen Çöpler yer üstü ve yer altı sularına karışarak bitki, hayvan, insan bütün canlılara zarar veriyor. Yakma işlemi hava kirliliği yaratıyor. Samandağ belediyesinin ve HBB’nin çirkin görüntü yaratan ve tabiata zararlı olan bu uygulamalarından bir an önce vazgeçmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. Samandağ belediyesi ve HBB’nin halka temizlik ile ilgili uyarı ve telkinleri inandırıcılığını kaybetmiştir artık’’ dediler.
YAPTIKLARI UYARILARA İLK ÖNCE KENDİLERİ UYMALIDIR
Yaptıkları uyarılara ilk önce kendileri uymalıdır diyen mahalle sakinleri açıklamalarına şu şekilde devam ettiler ‘Yıllarca  doğru dürüst yolu olmayan, Samandağlı vatandaşa ve Samandağlının küçük butik turizm yatırımlarına kapatılan bu bölge çöp alanı olamaz. Samandağ Sahili çöp dökme ve yakma alanı değildir ve holdinglere peşkeş çekilecek,  işgal ettirilecek alan değildir. Boydan boya uzanan eşsiz güzellikteki Samandağ sahilinin Asi Nehri tarafında kalan bölümü dünyanın her tarafına ekmek peşinde dağılmış Samandağlılar için yatırım ve istihdam alanıdır. Çöp alanı veya Holdinglere peşkeş çekilecek alan değildir. Bu alana uygun peyzaj çalışmaları yapılmalı, ekolojik Tarım ve ekolojik Butik turizm haline gelmelidir ve  desteklenmelidir. Samandağ belediyesi Sahile çöp dökme ve yakma ilkelliğine hemen son vermelidir.” Bu konuları kendini sürekli Bilim adamıyım diye hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş halkın sağlığını ön planda tutmalıdır. Toplantılarda nara atmak yada boş vaatler vererek halkı kandırmamalıdır. Haber Kazım Çaylı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.