HATAY BÜYÜKŞEHİR EXPO’NUN ALTINDA KALIR MI?

HATAY BÜYÜKŞEHİR EXPO’NUN ALTINDA KALIR MI?

Hatay büyükşehir Belediyesi imkanlarını ve ekonomik olanaklarını zorlayan bir anlayışla EXPO projesini almayı başardı.

On bir yıl önce AK Partiden Antakya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra Bizansvarı yöntemlerle CHP de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Lütfü Savaş yedi yıldır tarihi bir kent olan Hatay’ı köy görüntüsünden çıkaramadı.Üstelik Hatay’ın 15 ilçesi arasında herkesin görebildiği ciddi bir hizmet anlayışı ortaya koyarak adeta Hatay’ın barış ve kardeşlik ruhunu zedeledi şeklindeki görüş toplumda gittikçe yaygınlaşıyor.  Efsane başkan anlayışının anlamını yitirdiği bu süreçte yakınlarını ve çocuklarını HBB’ye yerleştiren bazı tüccar CHP’lilerin bu süreci görmezlikten gelip CHP’ye hiçbir zaman uyum sağlayamayan başkan Savaş’a sahip çıkmalarının mantığını anlayamıyorum. ‘’Partinizi ve sizi sevmediğini, sizinle hiçbir zaman aynı anlayışta olmadığını, çakma CHP’li olduğunu her ortamda ifade etmekte çekinmeyen Lütfü Savaş’ı sahiplenmeniz ve körü körüne savunmanız akıl ve mantık tutulması değimliydi.

     Şimdi dönelim Hatay EXPO hikayesine… EXPO projelerini yakından izleyen birçok uzman ile konuştum, hemen hemen hepsi HBB’nin bu işin altından kalkamayacağını ifade ettiler. Çünkü Hatay’da alt ve üst yapının bu projeye uygun olmadığını iddia ediyorlar. Hatay’da konaklama ve ulaşım imkanlarının bu proje için henüz  hazır olmadığını ifade ediyorlar.

     Peki HBB bu EXPO projesini neden ısrarla istedi ve aldı ? Bu projenin ardında yatan gerçek HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın başarısız hizmetlerini, Hatay’ın kötü bir köy görüntüsünden, susuzluktan ve birçok ilçenin ana caddesinde köstebek yuvasına dönmüş yolları düzelmeyi başaramadığı için bu EXPO ile yapılamayan belediyecilik ana hizmetleri gizlenmiş olacak. Örnek istiyorsanız verelim Hatay’da örneği Afrika’da bile olmayan bir sebze meyve hali var. Hatay’da sağlıklı yöntemlerle işletilen bir mezbahane yok, Hatay’da 150 bin nüfuslu Defne ilçesinde yaydığı kötü kokular yüzünden insanların evlerini ve arsalarını satarak bu yöreden göç etmek zorunda kaldıkları köhnemiş bir artıma tesisi var. Yöre halkı bu tesisin buradan kaldırılması gerektiğini yıllardır talep eder, ancak bu talepleri yerine getirmiş değil.Bütün bu gerçekleri cesurca ortaya koyan tek bir sivil toplum kuruluşu bulunuyor ATSO başkanı Hikmet Çinçin, Hatay’lılar adına bu talepleri ısrarla dile getiriyor. Ve bu hizmetler yapılmadan EXPO gibi bir porjeye belediye bütçesinin önemli bir oranı harcanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.