HATAY CHP’DE NELER OLUYOR

HATAY CHP’DE NELER OLUYOR

   CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonbaharda erken baskın seçim bekliyorum açıklamasından sonra Hatay CHP’de kartlar yeniden karılmaya başlandı. Bu gelişmeleri yakından takip eden gazeteci arkadaşımız Necdet Sahil yaptığı şu tespite katılmamak mümkün değil. Hatay CHP’de tek belirleyici olduğu iddia edilen HBB başkanı Lütfü Savaş’a yakınlık göstermeden, yağdanlık yapmadan ve hatta zübüklük gösterişinde bulunmadan Hatay CHP’de milletvekili olmak adeta imkansız gibi görünüyor. Gerçekten Hatay CHP’de durum böyle ise, demek ki Hatay CHP’yi tamamen karanlık ciddi bir süreç bekliyor. Çünkü bu sürecin bir benzerini geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde yaşadık. O dönemde HBB başkanı Lütfü Savaş CHP genel merkezin ilan ettiği milletvekili aday listesini değiştirmek için, genel merkez ve hatta genel başkan nezdinde  (bu listeyi değiştirmezseniz ben bu partiden istifa ederim) demiş ve milletvekili listesini istediği gibi değiştirmişti. Bu olay Hatay siyaset tarihine ve özellikle CHP’nin siyaset geçmişine kara bir leke olarak geçmiştir. Aynı HBB başkanı Lütfü Savaş daha şimdiden CHP Hatay milletvekili aday listesini şekillendirmek için kamuoyuna yansımıyan kapalı kapılar ardında milletvekili adayı yapmak istediği insanlarla görüşüyor. Bu insanlara sizi milletvekili yapacağım şeklinde umutlar vaat ediyor, ama ne yazık ki gönlünde milletvekili olma hayali yatan bazı insanlar başkan Savaş’ın bu siyasi oyunlarına hemen kulaç atmaya başlıyor.

     İşte bu insanlardan biride bugün HASİAD başkanlığına getirilen Av. Murat Hayzaran. HASİAD başkanlığını yürüten Gökhan Alkan’ın HBB başkanı Lütfü Savaş ile yakın ilişkilerde olduğunu,hatta başkan Savaş’ın Gökhan Alkan’ı CHP il başkanlığına getirmek istediğini ancak bu konuda başarılı olamadığını Hatay kamuoyu çok iyi biliyor. Öyle anlaşılıyor’ki başkan Savaş’ın direktifleri doğrultusunda HASİAD başkanı Gökhan Alkan bu görevi sanayicilere hukuk danışmanlığı yapan Av. Murat Hayzaran’a başkan Savaş’ın direktifleriyle devrettiği iddia ediliyor. Çünkü başkan Savaş adeta kendinse biat etmiş görünen Murat Hayzaran ve Gökhan Alkan’ı siyaset arenasına taşıyarak bu iki insanı Hatay siyasetinde bazı mevkiler kazandırmak istiyor. İddialara göre Av. Murat Hayzaran’ı önümüzdeki milletvekili seçimlerinde CHP genel merkezine seçilebilecek yerden milletvekili adayı dayatmak istiyor. Bu konuda ne kadar başarılı olur bilemiyoruz ama başkan Savaş’ın siyaset yapma anlayışı (bana biat edenlerle siyaset yaparım, bana biat edenleri siyasette bir yerlere taşırım) şeklinde olduğu için Av. Murat Hayzaran’ın başına bir talih kuşu konabilir. Peki Av. Murat Hayzaran daha önce Hatay CHP de il başkanlığı yaptığını, ama kısa bir süre sonra genel merkeze önerdiği milletvekili aday listesi kabul edilmediği için, partiyi yerden yere vurup il başkanlığından istifa ettiğini ve daha sonra aynı partiden iki dönem üst üste belediye meclis üyesi yapıldığını biliyoruz.

     Kendini Hatay siyasetinin tek belirleyicisi ve adeta Hatay siyasetinin tek çiftlik kahyası olarak gören başkan Savaş hiç ummadığı ve beklemediği bir anda Hatay siyaset tarihinin çöplüğüne atılabileceğini hiç düşünmüyor mu? Çünkü başkan Savaş Hatay CHP’de diskalifiye etmek istediği, Hatay CHP örgütünü ve Hatay CHP siyasetine yön veren insanlar var. Başkan Savaş bu değerli insanların siyaseten kafalarını kesmek istiyor ama Hatay CHP’nin temelinede deyim yerindeyse incir ağacı dikmek istiyor. Bana göre başkan Savaş Hatay CHP’de bu siyasi operasyonları yaptıktan sonra mensup olduğu ülkücü aileye geri dönecek. Ama bu hangi siyasi parti olur bugünden tahmin etmek mümkün değil. Burada CHP tabanını üzen nokta. CHP genel merkezinin ve özellikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkan Savaş’ı el üstünde tutması ve her istediğini harfiyen yerine getirmesinden kaynaklanıyor.

    İşte bu nedenlerden dolayı CHP genel merkezi önümüzdeki milletvekili seçimlerinde listeyi belirleme yetkisini çakma CHP’li olduğunu her ortamda olduğunu söyleyen başkan Savaş’a bırakmamalıdır. Ve başkan Savaş’ın Hatay CHP’nın geleceğiyle oynamasına asla ve asla izin vermemelidir.

Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.