Meşale Gazetesi

HATAY CHP’DE VEKİL GÜZELMANSUR FARKI

HATAY CHP’DE VEKİL GÜZELMANSUR FARKI

      Hatay  CHP milletvekili Mehmet Güzelmansur  bugün Hatay ekonomisi üzerine devletin istatistik verilerine dayanarak ayrıntılı bir mercek tuttu. Güzelmansur özetle Suriye iç savaşından en çok etkilenen iller arasında Hatay ekonomisin olduğuna vurgu yapıyor ve ‘’Hatay ekonomisinin çökmekte olduğunu ve AK Parti iktidarının bu sürece seyirci kalarak adeta Hatay’a üvey evlat muamelesi yaptığını ifade ediyor.

      Milletvekili Güzelmansur batmakta olan Hatay ekonomisi üzerine hazırladığı kapsamlı raporu CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP ekonomi masası üyesi olarak sunduktan sonra Hatay kamuoyu ile yerel basın aracılığı ile  paylaşma gereği duydu.

     Milletvekili Güzelmansur’un bugünkü sunumunu büyük bir dikkatle izledim ve Hatay ekonomisinin içinde bulunduğu traji-komik durumu ayrıntılarıyla öğrenince oldukça örttüğümü ve tüylerimin diken diken olduğunu fark ettim.

      Demek’ki siyasi iktidar beşyüzbin Suriyeli sığınmacı ile beraber Hatay’ın yaklaşık iki milyon nüfusunu gözden çıkarmış ve Hatay ekonomisinin batma noktasına gelmesine bilerek göz yummuştur. İşte Mehmet Güzelmansur bu gerçekleri açıklamak suretiyle bence bugün Hatay kamuoyu nezdinde göz doldurmuştur.

     Çünkü bugüne kadar Hatay’ın 11 milletvekilinden hiç biri, bu gerçekleri bilimsel verilere dayalı olarak açıklama cesaretini göstermemiştir.Öyle sanıyorum ki milletvekili Güzelmansur’un bugünkü ortaya koyduğu Hatay gerçekleri karanlık tablosu, Hatay siyasi tarihinde ‘’Altın bir sayfa olarak yer alacaktır.’’

     Milletvekili Güzelmansur’un bugün ortaya koyduğu Hatay’ın karanlık ekonomi tablosunu sivil toplum kuruluşları Ticaret ve Sanayi Odaları, Ziraat odaları ve Hatay’da bulunan Ticaret borsalarını dilerim harekete geçirir. Aynı şekilde HAMOK adı altında bir araya gelen 15 yakın meslek örgütü de harekete geçer ve siyasi iktidar nezdinde girişimlerde bulunmaya başlar ve ilgili bakanlıkların kapılarını aşındırmaya başlarlar. Çünkü milletvekili Güzelmansur’un Hatay yerel basınına yaptığı çarpıcı açıklamaları büyük bir dikkatle izleyen HBB başkanı Lütfü Savaş’ta bu tespitlere ve değerlendirmelere katıldığını ifade etti.

      Milletvekili Güzelmansur’un Hatay için açıkladığı bu karanlık tablodan sonra Cumhur ittifakına bağlı Hatay milletvekillerinin nasıl bir savunmaya gireceklerini gerçekten merak ediyorum.

    Çünkü Cumhur ittifakına bağlı Hatay  milletvekilleri ‘’Hatay’da her şeyin güllük gülistanlık’’ olduğunu, Tarımdan Sanayi’ye, Sağlık’tan Eğitim’e hemen her söktöre yatırım yaptıklarını her ortamda anlatıyorlar, ama meğerse Hatay kamuoyunu ‘’Ninnilerle’’ uyutmaya çalışıyorlar.

     İşte bugün milletvekili Güzelmansur, Hatay ekonomisi batıyor, Hatay’da işsizlik çoğalıyor, Hatay’da açlık binlerce ailenin kapısını çalıyor uyarısında bulunarak Cumhur ittifakına,’’ KRAL ÇIPLAK’’ deme cesaretini gösterdi.

Teşekkürler sayın Milletvekili Mehmet Güzelmansur. FERİT LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.