HATAY CHP’NİN HANGİ MİLLETVEKİLLERİ ‘’ÇAPSIZ’’

HATAY CHP’NİN HANGİ MİLLETVEKİLLERİ ‘’ÇAPSIZ’’

Hatay CHP’yi TBMM’de temsil eden 4 milletvekili var. TBMM kürsüsünde ‘’Hint Horozu’’ gibi gürleyen Serkan Topal, ekonomik bilgileri ve siyaset deneyimi ile Hatay ve Türkiye siyaset gündemine oturan Mehmet Güzelmansur 2 yıllık milletvekilliği süreci içerisinde kendilerini kanıtladılar. Hele Serkan Topal’ın koronovirüs sürecinde yurtdışında olan vatandaşlarımıza yaptığı iyiliklerle, Hatay siyaset tarihine adını yazdırmış görünüyor. Diğer vekil Mehmet Güzelmansur, batmakta olan Hatay ekonomisi üzerine yaptığı vurgular yerel ve ulusal basında hakkettiği yeri buluyor.

     Serkan Topal ve Mehmet Güzelmansur, Hatay’da CHP örgütleri ile sağlam bir ilişki kurmayı başardılar. Bazen örgütlerin mahalle birimlerini dahi ziyaret ederek o yörenin sorunlarını dinliyorlar. Buda örgüt içerisinde ciddi bir dinamizm yaratıyor.

    Burada siyaset deneyimi olan Serkan Topal ve Mehmet Güzelmansur’un diğer 2 milletvekili İsmet Tokdemir ve Suzan Şahin’den ayıran en önemli özellik, halkla ve dolayısıyla seçmenle kurdukları yakın diyalog ve temas diyebiliriz. Gerçi Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir’i katıldığı tüm etkinliklere davet ediyor. Ama her iki vekilde ya HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın yada milletvekili Mehmet Güzelmansur’un gölgesinde kalıyorlar.

    CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir zaten CHP Hatay örgütüne yabancı bir insan olduğunu herkes biliyor. Milletvekilliği unvanına HBB Başkanı Lütfü Savaş sayesinde eriştiğini biliyoruz. Ama 2 yıldır bu vekilliğin hakkını verdiğine inanmıyorum. TBMM’de giydiği lacivert ceket ve kırmızı kravat ile pamuk tarlasında resim çektirmek ve bu resimleri kamuoyu ile paylaşmak deyim yerindeyse siyaset faciasıdır. Dolayısıyla Hatay CHP camiasında Yeşilçam jönü gibi bir algı oluşturmuş durumda. Suzan Şahin’in nasıl milletvekili seçildiğini anlatmaya gerek yok. HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Nazan hanımın himmetiyle vekil olduğuna dair çok sayıda iddia var. Zaten Hatay siyasetinde ‘’Mısır tarlasından kuşları kaçıran korkuluk gibi duruyor’’ bu yüzden yaptığı her konuşmada CHP’den birkaç seçmeni kaçırdığını biliyorum. Dolayısıyla milletvekili Şahin’in Hatay siyasetine bugüne kadar ciddi bir katkı sağladığı şeklindeki kamuoyu kanaatinin “sıfır katkı” olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.