HATAY ESNAFI BABASINA SAHİP ÇIKTI

HATAY ESNAFI BABASINA SAHİP ÇIKTI

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin olağan genel kurulunda 366 oy alan esnafın babası Abdulkadir Teksöz, esnafın büyük desteğiyle yeniden başkanlığa seçildi.

Hatay esnafının babası, abisi olarak bilinen Başkan Teksöz’ün rakibi Mehmet Alakuş ise 108 oy aldı.Kongreye Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Defne Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Künefeci, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Hayzaran, Oda Başkanları, STK Temsilcileri ve çok sayıda esnaf katıldı.

Kongrede Divan Kurulu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Denetleme Kurulu Üyesi Talat Dinçer, Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Hatay Marangozlar ve Hızarcılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, Hatay Elektronik Cihaz Tamircileri Odası Başkanı Adnan Taşçıoğlu, Reyhanlı Demirciler ve Tornacılar Odası Başkanı Süleyman Sırrı Ataş ve İskenderun Terziler Odası Başkanı Mehmet Ordulu’dan oluştu. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

TEKSÖZ: BEN ANTAKYA’NIN DEĞİL HATAY ESNAFININ BAŞKANIYIM

Divan kurulunun yerini almasının ardından faaliyet raporunu okumak adına Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz kürsüye çıktı. Teksöz konuşmasında; “Hepiniz bizi tanıyorsunuz. TESK Yönetim Kuruluna 70 yıl sonra Allah’a şükür bir üye seçildi. 7 federasyonda Hatay’ı temsilen 7 arkadaşımız bulunuyor. Biz esnafın sorunu için Ankara’ya kamp kuruyoruz. Bu ekip meselesidir. Metal Sanayi Sitesi için ben ve 2 arkadaşım vekillerimizle birlikte Sanayi Bakanımız ile görüştük. Antakya’da mobilyacılar sanayi sitesi gibi Kırıkhan’da da yapıyoruz. 1 senede yatırım programına alındı. Bize kim ne proje getirirse biz yardımcı oluruz. Defne, Samandağ ve Reyhanlı Sanayi siteleri için bize geldiler. Bize esnaf için ne derse ne zaman derse esnafın babasının cebi 24 saat açıktır. Altınözü OSB’deki proje 10 seneden beri yapım aşamasındaydı. Ben Hatay’ın başkanıyım sadece Antakya’nın değil, bunu herkes biliyor. Antakya Belediye Başkanımız göreve seçildiği 3. gün bizi çağırdı ve bizden ne istediğimizi sordu. Tabela ücretleri düşürüdüldü. 30 Bin TL ödüyordu esnaf işyeri değiştirdiğinde. Bunu 10’da 1’i fiyatına indirdi. Sağolsun bu hareketi diğer belediyelere de örnek oldu. Biz yeter ki birlik olalım, ne istenirse yapmaya hazırız.

Ben bu vesileyle tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, hayatını kaybeden annelere Allah’tan rahmet diliyorum. Annelerimizin kıymetini bilelim. Ben bugün geride kalan 1 aya çizik attım ve beyaz sayfa açtım. Ben 2014 yılından bu yana Serinyol Şoförler Odası’nda başkanvekilliği yapıyorum. Delegelikten gelmeyim. Allah’ın izniyle ve delegelerimizin de oyuyla Pazartesi’nden itibaren görevimize devam edeceğiz. Bu vesileyle hepinizi 50 bin esnafım adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Denetim raporunun okunmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi. Kullanılan oyların sonucunda 366 oy ile mevcut Başkan Abdulkadir Teksöz görevine devam ediyor. 108 oyda Mehmet Alakuş aldı.

BAŞKAN TEKSÖZ’ÜN “A” KADROSU DA BELLİ OLDU

HESOB aşkanlığına yeniden seçilen Abdulkadir Teksöz’ün yönetim kurulu da belli oldu.

Başkan Teköz’ün yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor; “

Asil Üyeler; Erol Akın, Aziz Fatih Yılmaz, Sabit Ak, Ali Bayır, Refik Gümüşoğlu, İbrahim Cihangir, Ahmet Bölükbaşı, Nizar Hayzaran.

Yedek üyeler; Mehmet Ali Yapar, Hidayet Şahinoğlu, Ali Çaydan, Mehmet Hammutoğlu, Ferit Gürel, Orhan Gezgin, Mahmut Ayrancı, Mustafa Yüksel, Davut Karataş

Denetim kurulu asil üyeler; Abdulgani Kit, Musa Mert, Mustafa Terzi, Muhammet Güzey, Servet Canatar.

Yedek üyeler Mehmet Şakir Batmaz, Lütfü Naili Yücel, Ali Buğa, Abdullah Deliveli, Neşe Bozoğullarından

Disiplin kurulu asil üyeler; Hasan Özkul, Mahmut Şenöz, Doğan Aydın, Halil Emre Ergüder, Yılmaz Değirmenci.

Yedek üyeler: Necdet Arslan, Halit Kanat, Fahri Kelahmetoğlu, Mustafa Tül, Ali Baklacı. Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.