HATAY HİZMET BEKLİYOR

HATAY HİZMET BEKLİYOR

Hatay, son 15 yıldır hizmet bakımından sürekli geri gidiyor. Her yıl bir önceki yılı aratırken, ili yönetenler de şovmenlikten ileri gidemiyor. İktidar partisinin vekilleri, bakanlara dahi ulaşamazken, Hatay, başlanan projelerin de yarıda kaldığı il olarak mağdur durumda bırakılıyor.

AMANOS TÜNELİ NEREDE SAYIN VEKİL?

2021 yılında tamamlanacak denilen Amanos Tüneli’nde henüz adım atılmazken, halka verilen vaatler unutuldu. Hataylılara mega proje sözü veren AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman, 2 gölet ile Hassalıların gazını alırken, başlanan büyük projelerde ise sonuç alamadı. Hassa’da yapılacağı söylenen Amanos Tüneli ile Hatay cazibe merkezi olacak, Anadolu’nun zenginlikleri Hatay’ın limanlarından yurtdışına satılacak denildi. Hatay’a demiryolu projesi için görüşüldü, ancak hiçbir adım atılmadı.

REYHANLI BARAJI TAMAMLANMADI

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ile AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman arasında polemik konusu olan Reyhanlı Barajı’ndan hiç ses çıkmadı. Vatandaşların kendi imkanlarıyla açtıkları kuyulardan binlerce lira vererek çıkarmak zorunda oldukları su, çiftçileri zorlamaya devam ederken, barajın tamamlandığını söyleyen Yayman, yine vakit kazanmak için konuyu geçiştirmekle yetindi.

YETKİLİLER HATAY’I KUŞBAKIŞI İZLEMEKLE YETİNİYOR

Hatay’ın Türkiye’ye açılan kapısı olan Belen Geçidi’nde trafik sıkışıklığı nedeniyle günde birçok kaza yaşanıyor. Alternatif yol projeleri dillendiriliyor, ancak yine bu konuyla ilgili adım atılmadı. Her gün ölümlü kazalar ardı ardına meydaa gelirken, vatandaşa söz verenler, havayolu ile gelip gittikleri Hatay’ın sorunlarını kuşbakışı izlemekle yetiniyor.

VEKİLLER MİSAFİR KABUL ETMEKTEN ÇALIŞAMIYOR

Altınözü’nde OSB, İskenderun’da sahil bandı, Hatay’a otoyol, Samandağ-Arsuz yolunun tamamlanması, barajlar ve daha söz verilen tüm projeler askıda bekliyor. Herkese kapımız açık diyen vekiller, misafir ağırlamaktan, çalışmaya fırsat bulamıyor. Şahsi işleri memleket işlerinin önünde tutan bazı milletvekilleri nedeniyle Hatay, hizmet alamıyor.

HATAY MEŞ’ALE GAZETESİ OLARAK SORUYORUZ!

Hatay Meş’ale Gazetesi olarak sorumlu gazetecilik ilkeleri gereği bir kez daha soruyoruz; Hatay’a söz verdiğiniz projeler nerede sayın Hüseyin Yayman? Çiftçiler daha ne kadar susuz kalacak? Hassa Tüneli ne zaman açılacak? Belen’de kazalar ne zaman bitecek? Alternatif yol projeleri ne zaman hayata geçecek? Hatay’da iş sahaları ne zaman faaliyete girecek? Hatay, iş istiyor, gençler çalışmak istiyor, siz ise sosyal medyada şov yapıp günü geçiriyorsunuz. Hatay şov istemiyor, şovmen vekil istemiyor, Hatay iş, aş, ekmek, yol, hizmet istiyor. Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.