HATAY İHRACATTA REKOR KIRDI

HATAY İHRACATTA REKOR KIRDI

Türkiye’nin 10’uncu büyük ihracatçı ili olan Hatay’ın Ağustos ayı ve 8 aylık ihracat verileri tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamlarına ulaştı. Türkiye İhracatçılar Birliği(TİM) verilerine göre, 2021 Ağustos ayında Hatay ihracatı 370,4 milyon dolar olarak gerçekleşirken, ihracatı çelik sektörü sırtladı. Hatay’da geçtiğimiz yıl ağustos ayına göre çelik ihracatında yüzde 221 artış yaşandığı belirlendi. Hatay’ın 2021 yılı 8 aylık ihracat verileri ise şöyle açıklandı: Ocak:162 milyon dolar, Şubat: 172,6 milyon dolar, Mart:290,4 milyon dolar, Nisan: 260 milyon dolar, Mayıs: 320 milyon dolar, Haziran:320,7 milyon dolar, Temmuz; 295,8 milyon dolar, Ağustos: 370,4 milyon dolar.

HATAY REKOR KIRAN 5 İL ARASINDA!

Ülke genelinde açıklanan ihracat verilerini değerlendiren TİM Başkanı İsmail Gülle, Ağustosta geçtiğimiz yılın aynı ayına göre; 25 sektör ihracatını artırırken 2,4 milyar dolarlık ihracatla otomotiv sektörünün ilk sırada yer aldığını ifade etti. En dikkat çekici artışın ise ihracatını 1,4 milyar dolar artıran çelik sektöründe yaşandığına dikkat çeken Gülle, “Türk bayrağını 218 ülke ve bölgede dalgalandıran ihracat ailesi, 180 ülkeye ihracatı artırma başarısı gösterdi; aralarında İspanya, Belçika ve İsrail’in de bulunduğu 20 ülkede aylık ihracat rekoru kırdı. 74 il ihracatını yükseltirken Kocaeli, Hatay, Adana, Kütahya ve Kırşehir, tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamlarına ulaştı. Geçtiğimiz ay 1455 firma, ilk kez ihracat yaptı. Ağustos ayında 180 ülkeye toplam 5,35 milyar TL tutarında Türk Lirası ile ihracat gerçekleştirildi” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.