HATAY; KADİM TARİHİYLE ADETA BİR AÇIK HAVA MÜZESİ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı,Kadın Kolları Genel Koordinatörü, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay Hatay’ı ziyaret etti.

HATAY; KADİM TARİHİYLE ADETA BİR AÇIK HAVA MÜZESİ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı,Kadın Kolları Genel Koordinatörü, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay Hatay’ı ziyaret etti. Ziyareti sırasında MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın eşlik ettiği Taşlıçay, Medeniyet, yalnızca onu ilerletmek isteğiyle kendini adayan kahramanların elinde yücelir. Hatay, kadim tarihiyle adeta bir açık hava müzesi olarak niteleyebileceğimiz bir şehir.”dedi.

BÜYÜK BİR ONUR VE MUTLULUKTU

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir bilgilendirme yayınlayan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı:” Sizleri Hatay’ımız da ağırlamak bizler için büyük bir onur ve mutluluktu. Ayrıca şehrimizin tanıtımı adına verdiğiniz destek ve katkıdan dolayı da tüm hemşerilerim adına teşekkür ederim. Süslenen Pegasus temalı mozaik ilgililerin ziyaretini bekler.”dedi.

HATAY; KADİM TARİHİYLE ADETA BİR AÇIK HAVA MÜZESİ

Hatay Gezisi ile ilgili Sosyal medya Hesabından bir bilgilendirme yayınlayan Taşlıçay: “Medeniyet, yalnızca onu ilerletmek isteğiyle kendini adayan kahramanların elinde yücelir.

Kadim tarihiyle adeta bir açık hava müzesi olarak niteleyebileceğimiz Hatay’da 2009 yılında başlatılan bir otel projesi, kapısı yaklaşık üç bin yıllık yolculuğa açılan bir serüvene dönüşmüş durumda. Otel projesinin başlangıcında Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ve Arkeoloji Müzesi’nin izin ve takibatıyla gerçekleştirilen çalışmalarda, M.Ö 3.Yy’dan başlayarak 5 yapı katmanında 13 farklı medeniyetin izlerini taşıyan eser ve yapılara rastlanıyor.

VATAN COĞRAFYASININ TARİHİ ÖNEMİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR

 Mezkur gelişmenin ardından proje sahibi Hataylı iş insanı; bu proje artık kar amacı güden bir yapı inşa etmenin ötesine geçmiş, Hatay ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne kazandırılması gereken bir hizmet halini almıştır diyerek, burada tam teşekküllü modern bir müze oluşturup anahtarını devletimize teslim etme kararı alıyor. Otelin düşünülen oda kapasitesi yarıya indiriliyor, bu alanlar müze alanı olarak yeniden tasarlanıyor. Titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda M.S 4.Yy’a tarihlenen şu ana kadar dünya üzerinde tespit edilen en büyük taban mozaiği de içinde olmak üzere, Eros heykelciği ile sikkeler, metal objeler, mimari parçalar ve pişmiş toprak eserlerinin de olduğu 30.000’e yakın arkeolojik eser bulunup, belgelenip, müze envanterine kaydediliyor. Yakın bir tarihte açılacak olan müze otel, üzerinde bulunduğumuz vatan coğrafyasının her karışının tarihi önemini bir kere daha gözler önüne seriyor.Elbette bu tarihi öneme haiz çalışmayı hayata geçirenler kadar, bu gelişmenin duyulması ve destek görmesi için çaba gösterenler de ayrıca bir takdir ve teşekkürü fazlasıyla hak ediyor.

MİLLETVEKİLİ KAŞIKÇI’YA TEŞEKKÜR

Hatay ziyaretimiz sırasında, kadim bir tarihe sahip olan bu kenti gecesini gündüzüne katarak tanıtmak ve tarihi önemine layık bir şehir konumuna getirebilmek için bulunduğu her ortamda çalışmalar yapan, Hatay’a dair gelişmelerden ve güzelliklerden bahsederken duyduğu heyecan gözlerinden okunan ve şehrine duyduğu bu sevgiyle girdiği her ortamda Hatay’a ve kendisine hayranlık, takdir ve sevgi duyguları uyandıran kıymetli Hatay vekilimiz Lütfi Kaşıkçı Bey’e; böylesi güzel bir projeyi fikir aşamasından itibaren yakından takip ettiği, kültürel yapımıza kıymeti yüce bir düzeyde katkı sağlayacak bu çalışma konusunda bizleri haberdar ettiği ve canhıraş çalışarak başta kenti Hatay olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin faydasına her türlü çalışmaya destek olduğu için canı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum.”dedi. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.