HATAY KAOS DEĞİL HİZMET İSTİYOR

HATAY KAOS DEĞİL HİZMET İSTİYOR

AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal bir televizyon programında Hatay’ın gündemini değerlendirdi. Yeşildal’ın konuk olduğu programda Cengiz Yıldız, Haşim Ertürk, Necdet Sahil ve Volkan Özkaya sordu, Yeşildal tüm sorulara içtenlikle cevap verdi. Başkan Yeşildal, Hatay halkının kavgadan ve kaostan bıktığını belirterek, “Hatay halkı siyasi kavgalardan bıktı. Artık halk kaos değil hizmet istiyor” dedi.

YANAN ORMANLARI MİLLET OLARAK DİKECEĞİZ

Başkan Yeşildal, “Orman yangınından bile siyaset üretmek isteyen odaklar var. Şunu diyorlar acaba kime otel kime maden sahası yapılacak deniliyor. Ormanlarımız anayasal güvence altındadır. Hatay’da büyük bir yangın çıktı. Bu alanlar hemen ıslah edilecek ve ağaçlandırılacak. Tek bir santimetrekaresi dahi orman vasfından çıkarılmayacak. Bu ormanları yakan terör örgütleridir. Bir kısmı yakalandı. PKK terör örgütü bu ormanları yakıyor. Biz yanan ormanları millet olarak dikeceğiz hiç kimse merak etmesin.

HATAY’DA 5Ç YAŞANIYOR

Biz bir yönetim oluştururken bu Alevidir, bu Araptır diye ayırt etmiyoruz. AK Parti kurumsal bir partidir. İl Kongresine Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine gittik. Orada bize teşkilatın başına geçeceksiniz denildi. Biz de başüstüne dedik. AK Parti en sağlıklı şekilde halka da kulağını vererek çalışmalarını yapar. Şu anda AK Parti’nin 5 milletvekili de sahada. Tüm ilgililerle bu durumu istişare ediyoruz. Bu dönemde gidilmedik hiçbir yerleşim yeri kalmayacak. Vatandaşımızın varsa talepleri alacağız. Büyükşehirin bu şehrin hayrına atacağı her adımı koşulsuz destekleyeceğiz dedik. İkincisi bize göre yanlış gördüğümüz adımları da direkt red etmeyeceğiz. Muhataplarına giderek önerilerimizi sunacağız. Üçüncüsü de yanlışta ısrar ederlerse çıkıp halka anlatıp desteği keseceğiz. Halkımıza 5 Ç yalatılıyor, Çöp, çukur, çamur, bunun yanında kaynaklar har vurulup harman savruluyor, çarçur ediliyor ve bunun neticesinde çuvallama yaşanıyor. Biz asfalt projesine destek verdik. Ancak tüm ilçe belediye başkanlarımız kendi ilçelerinin öncelikleriyle ilgili icmal çıkartın. Her ilçenin önceliklerini belirleyerek yer tayin edin. Biz size sonsuz destek vereceğiz dedik ve yaptık. Nisan ayındaki HBB toplantısında talep edilen para 169 Milyon TL idi. Biz 185 Milyon TL onayı verdik. İcmal çıkartıldığı için.

İNSANLAR KAMPLAŞTIRILIYOR

HBB Başkanı Telerefik ile ilgili Cumhur İttifakı bana destek vermiyor, destek verse 2 ayda tamamlar EXPO’ya yetiştiririm dedi. Bunu dikkate aldık. Ancak başkanlar defalarca yazı yazdık ama bize dökümanlar verilmedi dediler. Bizden yap-işlet-devret için 20 yıl izin istediler biz 22 yıl verdik. Bir büyükşehir belediye başkanı neden yalan yanlış bilgiler verir. İnsanları kamplaştırarak selam vermeden, sorununu çözmeden oy almak için bu yapılıyor. DSİ görevini yapmıyor diye açıklama yaptılar. DSİ art arda 2 açıklama yayınladı. Karaçay Barajı bitti, Antakya ilçe merkezine içme suyu temin edilecek. Tesisleri bitti ancak devreye alınmıyor. 2016 yılında protokol imzalanmış. DSİ’nin yaptığı tesisleri ben sayarım ama HBB Başkanı sayamaz çünkü öyle bir derdi yok. Elektrik ve su kesintileriyle ilgili sabotaj iddiasını ortaya attılar. Ancak Hatay Valiliği konuyla ilgili doğruyu ortaya koydu. Asfalt için bu kadar tepki göstermem ama su konusu çok başka. Ölümüzü de dirimizi de temizleyen su. Hatay halkı kendisini susuz bırakanlara sandıkta cezasını verir. Sayın başkan bu şehirden özür dileyin ve hizmet edin. Biz yapacağınız her hizmette yanınızdayız. Ancak her olumsuz durumda çıkıp bu şehir Suriyeliler yüzünden hizmet alamıyor, bu kadar vergi veriyor, bu kadar yatırım alıyor diyor. Yahu sen bir kere haddini bileceksin. Bu halk hem Kurban Bayramı’nı hem de Gadir-i Hum Bayramı’nı susuz geçirdi. Hatay halkı tüm bu konular için herkese haddini bildirecektir. Toplumu susuz bırakmayın ve komik duruma düşmeyin.

HBB BAŞKANI ÖNCE ASLİ GÖREVLERİNİ YAPMAK ZORUNDA

Kurtuluş Caddesi ile ilgili Hatay Valiliği’nde gerçekleşen toplantıda 85 Milyon TL yeter denildi. Biz 100 Milyon TL kaynak ayıralım. Hızlıca özel mülklerin sahipleriyle istenenden 1 fazla vererek helalleş dedik. 100 Milyon TL’nin teminat mektubu HBB’nin kasasında. Ancak HBB çıkıp vazgeçtim diyor. HBB dağ bandını esas alarak yolu yapacağım diyor. Şimdi başlasa 20 senede bitmeyecek bir karar aldı. Tek başına aldığı kararla sadece Cumhur İttifakı milletvekillerinin değil, CHP’li vekillerin de iradeleri gasp edildi. İlaçlamayı doğru düzgün yapamayan bir belediye başkanı %56 oy aldı. İnsanları bloklaştıran büyükşehir belediye başkanı blok oy aldı. Bir belediye başkanı gündeme yönelik yorum yapabilir ama asli görevini yapmak zorunda.Bizim adaylarımız herkesin onay vereceği, oy vermese bile bu adam tamam diyebilecek isimler olacak” ifadelerini kullandı.Başkan Yeşildal, programın sonunda Hatay’da yaşayan her bir vatandaşın birlik beraberlik içinde olduğunu belirtti. Kardeşliğimizi kaşımaya çalışanlar oldu diyen Yeşildal, “Biz bu hain girişimlere izin vermedik. Kaos oluşturmak isteyenlere bu kardeşliğimizi bozdurmayalım” dedi.Yeşildal, programın sonunda nezaketlerinden dolayı moderatöre ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.