HATAY KAYISISI İLAÇ OLDU

HATAY KAYISISI İLAÇ OLDU

Hatay’da bolca yetişen kayısının çekirdeğinin ilaç etkisi gösterdiği ortaya çıktı.

Yıllarca içini dışını yiyip kabuklarını çöpe attık. Halbuki doğal ağrı kesici, kanser savaşçısı, vitamin ve mineral kaynağı. Başta cilt hastalıkları olmak üzere birçok faydası var. Doğru besinlerle beslenip, egzersiz yapmanın yanı sıra doğal şifa kaynaklarını da doğru kullandığınız zaman sağlığınıza sağlık katabilirsiniz. Yıllarca içini dışını yiyip çöpe atılan kayısı çekirdeklerinin birçok faydası var. Başta kanser olmak üzere cilt bakımı, saç bakımını gibi faydalarının yanı sıra bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Kayısı çekirdeğinin içindeki vitamin ve mineraller saymakla bitmiyor.

KAYISI ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Kayısı çekirdeğinin içeriğinde bulundurduğu A, D, K ve E vitaminleriyle bağışıklık problemleriyle savaşıyor. Kanserle mücadelede önemli rol oynayan B17 vitaminini bünyesinde barındırıyor. B17 vitamini sayesinde kanserli hücrelerin oluşumunu ya da var olan kanser hücrelerinin genişlemesini engelliyor. İçeriğindeki çok sayıda vitaminle kayısı çekirdeği bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkisi bulunuyor. Yüksek kan basıncını dengelemeye yardımcı oluyor. Bu sayede yüksek tansiyonu hastalarına destek oluyor. Kayısı çekirdeği yağı ise selülitlerin görünümünü azaltarak oluşumunu önlüyor ve kan dolaşımını düzenliyor. Kayısı çekirdeği yağı aynı zamanda cildi nemlendiriyor, kırışıklık önlüyor ve cildin yaşlanmasını geciktiriyor. Kayısı çekirdeği, sivilcelerin azalmasında büyük katkı sağlıyor. Ayrıca, kayısı çekirdeği yağı ağrıların azalmasında etkin rol oynuyor.

KAYISI ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR?

Kayısının içindeki çekirdeğin sert kabuğunun kırılmasıyla ortaya çıkan ve bademe benzeyen çekirdek doğrudan tüketilebiliyor. Ancak istenirse kayısı çekirdeğinin yağı hazırlanarak kullanılabiliyor. Yağ, cilde doğrudan sürülerek uygulanabiliyor. Aktarlardan ham kayısı çekirdeği yağı olarak satın alabileceğiniz yağ, özellikle ağrılara çok iyi geliyor. Ağrılı bölgeye sürerek kullanabileceğiniz yağı, günde bir kere su ya da içeceklerinizin içine birkaç damla damlatarak da tüketebilirsiniz.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.