Meşale Gazetesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversite En Çevreci Üniversiteler Araştırmasında İlk Onda

Hatay Mustafa Kemal Üniversite En Çevreci Üniversiteler Araştırmasında İlk Onda

Hatay Mustafa Kemal Üniversite En Çevreci Üniversiteler Araştırmasında İlk Onda

Hatay Mustafa Kemal Üniversite, enVision En Yeşil Ofis Araştırması üniversiteler kategorisinde Türkiye genelinde ilk on içinde yer alarak En Yeşil Ofis plaketi ve sertifikasını almaya hak kazandı.Bu önemli başarı sonrası Rektörlük makamında ödül töreni gerçekleşti. En Yeşil Ofis araştırması gerçekleştiren enVision temsilcisi Kutul Sagay, Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya’ya En Yeşil Ofis plaketi ve sertifikasını takdim etti.Hatay Mustafa Kemal Üniversite,  Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne (EBYS) geçtikten sonra iş süreçlerinde verimliliği yakaladığı gibi, kağıt tüketiminde de ciddi anlamda bir tasarruf sağlayarak çevremizin korumasına önemli bir katkı sundu.Eylül 2014 tarihinden itibaren tüm iş süreçlerini Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile yöneten Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde, projenin başlangıcından bugüne kadar geçen sürede; elektronik işlemlere bağlı olarak azalan kağıt miktarı sayesinde 1.982 ağaç kesilmekten kurtarıldı, yaklaşık 10 milyon litre su tasarrufu sağlandı, 559 ton karbondioksit salınımı engellendi ve 39 ton atık önlendi. Böylelikle yaklaşık olarak 16 milyon adet A4 kağıdın çöpe gitmesi de önlenmiş oldu.Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) kullanılmaya başlandıktan sonra; üniversitede iş süreçleri optimize edilerek ciddi bir zaman ve maliyet tasarrufu sağlandığını belirtti.

EBYS İLE DOĞA DOSTU ÜNİVERSİTE

Elektronik Belge Yönetimi Sistemi sayesinde evrakla yürütülen iş süreçlerinin otomatik hale geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Kaya, “Karar verme süreçlerimiz hızlandı, işlem kuyrukları ve tamamlanma süresi kısaldı, insan hataları ortadan kalktı, kurum içi iletişim kanalları daha iyi hale geldi. Daha da önemlisi evrakların kaybolma riski ortadan kalktığı gibi, aranan bir evrakın bulunma süresi birkaç saniyeye kadar düştü.” diye konuştu.Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya ‘En Yeşil Ofis’ kategorisinde Türkiye genelindeki 105 üniversite arasında ilk on içinde yer almaktan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

ENVİSİON YETKİLİLERİNDEN ÖVGÜ

Araştırmayı gerçekleştiren enVision temsilcisi Kutlu Sagay, Rektörlük binasındaki En Yeşil Ofis plaketi ve sertifikasını takdim ettikten sonra konuyla ilgili şunları kaydetti: “Yeni teknolojiler, iş hayatını kolaylaştırırken ve verimliliği artırırken, bir yandan da doğamızın korunmasına katkı sunuyor. Elektronik Belge Yönetim Sistemlerinin bu anlamda önemli bir rolü var. En Yeşil Ofis Araştırmasını önceki yıllarda Yerel Yönetimler ve Elektrik sektörlerinde gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise Yükseköğretim sektörünü mercek altına aldık. Listede ilk on içinde yer alan Mustafa Kemal Üniversitesi’ni tebrik eder, çevreye olan duyarlılıklarından ötürü Sayın Rektörümüzün şahsında tüm üniversite çalışanlarına teşekkür ederiz.” HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.