HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NİN 2020 YILI MART AYINDA TÜM DÜNYADA ETKİSİNİ GÖSTEREN COVİD-19 SALGININA KARŞI SEFERBERLİK VE KURTULUŞ SAVAŞI RUHU

HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NİN 2020 YILI MART AYINDA TÜM DÜNYADA ETKİSİNİ GÖSTEREN COVİD-19 SALGININA KARŞI SEFERBERLİK VE KURTULUŞ SAVAŞI RUHU

Covid-19 virüs salgını sonrası Sağlık Bakanlığımız, Valiliğimiz ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğümüzün önerileri doğrultusunda Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemiz “PANDEMİ HASTANESİ” olarak seçilmiştir. Bu salgına yönelik başta Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya olmak üzere, Başhekimlik ve hastanemiz tüm personelleri (idareciler, doktorlar, eczacılar, hemşireler, sağlık teknisyenlerimiz, temizlik personeli, yemekhane personeli, teknik servis, güvenlik ve diğer personeller) tek yumruk olduk. 18 Mart 1915’de adını tarihe yazan Çanakkale Savaşı ruhu yeniden yaşanmış, birlik ve beraberlik ruhuyla tüm personellerimiz yapılan ve yapılacak tüm çalışmalara aynı ruhla seferber olmuştur. Gece gündüz demeden maddi ve manevi hiçbir desteğini esirgemeyen Hatay  İl sağlık Müdürümüz sayın Dr. Mustafa Hambolat’a şükranlarımı başhekim olarak sunmak isterim.

Bu süreçte; Yeni yapılan Aysel Sabuncu Poliklinik binamızı tamamen bu salgına karşı izole bina olarak hazırladık, içinde ameliyathane, doğumhane ve yoğun bakımları olan binamızda sadece COVID-19 hastalarına hizmet vermek üzere hazırladık. Üniversitemiz misafirhanesini sağlık çalışanlarımıza tahsis ettik.Evlerinden dikiş makinelerini hastanemize getirerek haftanın 7 (yedi) günü koruyucu maske üretimi yapan personellerimiz aynı zamanda evlerinden de maske üretimine katkıda bulundu. Siperlik, maske ve koruyucu ekipmanlar yerli imkanlarla yapıldı.  Terzimiz korucu malzemelerden önlük dikerek malzeme ihtiyaç problemini giderdi.

Bu süreçte en fazla ihtiyaç duyulan malzemelerden dezenfektan maddesini Kimya Uzmanımız ve Eczacılarımız üretti.Pandemi Servisi başta olmak üzere hastanemizin her yerinde nöbet tutmak üzere doktorlarımız, hemşirelerimiz, diğer personellerimiz birlik  ve beraberlik ruhuyla yoğun talepte bulundu.İzole serviste tutulacak ilk nöbet görevini, İç Hastalıkları Anabilim Dalı ve Hematoloji Profesörü olan Rektörümüz, Prof. Dr. Hasan Kaya gönüllü olarak üstlendi.

İlimizde COVID-19 tanısı konan ilk hastalara hastanemiz tarafından tedavileri üstlenilmiş entübe halde olan ilk hastaya başarılı tedaviler uygulanmış ve hasta 3 hafta sonra ekstübe olmuştur.Bu salgında hızlı tanı koyabilmek adına önemli rolü olan PCR tekniğini hastanemizde  uygulamaya başlayarak Hatay ilimiz ve dünya standartlarında bir ilke daha imza atmış olduk.Plazma çalışmalarımız Rektörümüz Prof.Dr.Hasan kaya önderliğinde başladı.

Bu süreçte hastanemize BOSCH firması ülke satış direktörü tarafından; 2 adet buz dolabı, 2 adet çamaşır makinesi, 1 adet ütü ve 1 adet ütü masası, Doğa koleji tarafından; çay makineleri ve gıda, A101 Marketler Zinciri tarafından;  temizlik ve gıda, Ak Gıda Öksüzler firması tarafından; gıda ve Hatay Bahçeşehir koleji tarafından; siperlik ve maske bağışında ve yardımlarında bulunarak destek olmuşlardır. Bize sağladıkları malzeme ve  manevi destek için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.