Meşale Gazetesi

HATAY PROTOKOLÜNDEN TOSYALI’NIN PROJESİNE YAKIN TAKİP

HATAY PROTOKOLÜNDEN TOSYALI’NIN PROJESİNE YAKIN TAKİP

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay milletvekilleri Abdülkadir Özel, Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi ve AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal’ın baştan sona hayranlıkla incelediği çevre dostu ‘yeşil çelik’ odaklı yeni çelik yatırımı göz kamaştırıyor.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve Şirket CEO’su/yönetim kurulu üyesi Suhat Korkmaz yürütülen çalışmalar hakkında ziyaretçilerine bilgi verirken, kuantum ocakları, yerin 50 metre altında ve üstünde kurulan muazzam teknoloji faaliyetlerini heyecanla anlattı.

500 dönümlük arazide zemine 18 bin adet fore kazık dikildi. Ayrıca yatırım başladığı günden bu yana sahada 10 bin kişi çalışıyor.

TÜRKİYE’NİN İLK KUANTUM OCAKLARI
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen 2,5 milyar dolarlık yassı çelik üretim fabrikasının büyük bölümü tamamlandığını söyleyerek, “Türkiye’nin en büyük sanayi yatırımı olan tesisimiz, gelecek yıl mart ayında faaliyete geçecek. 500 dönümde muazzam bir yatırım hayata geçiriyoruz. Dünyanın en kompakt tesislerinden biri olacak İskenderun’da Türkiye’nin ilk kuantum ocaklarını kuruyoruz” dedi.

2000 KİŞİYE İSTİHDAM

Tosyalı, “İskenderun’da hayata geçirilen 2.OSB’deki Tesisi, yaklaşık 2 bin kişiye doğrudan istihdam sağlarken, Türkiye’nin yıllık yaklaşık 4 milyar dolarlık yassı çelik ithalatını da ikame edecek” diye konuştu.

BU MUAZZAM YATIRIM ÖDÜLÜ HAKEDİYOR

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay milletvekilleri Abdülkadir Özel, Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi ve AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal’ın ‘Milli ve yerli olması sebebiyle muazzam bir yatırım, her yönüyle ödülü hakediyor’ dediği dev yatırımın Türkiye’de örneği yok.
Heyet, incelemenin ardından Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’yı devasa yatırımından ve ülkeye katkılarından ötürü kutladı.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.