HATAY TARIMI ANKARA’DA MASAYA YATIRILDI

HATAY TARIMI ANKARA’DA MASAYA YATIRILDI

AK Parti Hatay Milletvekili, aynı zamanda TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, önceki gün, beraberinde ilimizin tarım sektöründeki öncü isimleriyle birlikte, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü. “Hatay Tarımı” gündemli toplantı, 55 dakika sürdü.

Gelişmeyi kamuoyu ile paylaşan, Milletvekili Hüseyin Yayman, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi, Hatay’ın tarımsal üretim potansiyelini anlatmak üzere; Belen Ziraat Odası Başkanı Selahattin Yalman, Kumlu Ziraat Odası Başkanı Bayar Eker, Defne Ziraat Odası Başkanı Sedat Duran, Reyhanlı Ziraat Odası Başkanı Şemsettin Cüneydioğlu, Kırıkhan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik ve Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay Başkanlarla birlikte, Salı akşamı ziyaret ettiklerini bildirdi.

Vekil Yayman, korona salgınına rağmen, Bakan Pakdemirli’nin yakın ilgisine teşekkür ederken, Hatay’dan Ankara’ya giden tüm Başkanların 55 dakika boyunca sözlerini kesmeden tek tek dinlendiğinin altını çizdi.

“Amik Ovası çiftçimizin problemlerini bizzat Bakanımıza ilettik. Ziraat Odası Başkanlarıma da yakın ilgileri için teşekkür ederim” diyen Milletvekili Hüseyin Yayman, toplantıda gündeme gelen Başkanların istek ve görüşlerini ana başlıklar halinde şöyle aktardı:

“Girdi fiyatlarının yüksekliği, gübrede yaşanan fiyat artışı, toplulaştırma çalışmaları, pamuk desteklemelerinin ödenmesi hususu, sulama ve enerji sorunları, çiftçinin ürününün tarladaki fiyatı ile pazar ve market rafındaki fiyatı arasındaki fark.”

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay’daki tarım sektörü temsilcilerini, tam 55 dakika, sözlerini kesmeden dinleyen ve notlar alan Bakan Bekir Pakdemirli’ye teşekkür etti ve şunları paylaştı:

“Tarımda yaşananları, sorunları, tüm konuları derinlemesine ve uzun uzun konuştuk. Bakanımız not aldı.

Bakanımıza; Tahtaköprü, Reyhanlı ve Büyükkaraçay Barajları için teşekkür edip, yeni yatırımlar için sözler aldık. Son olarak, Bakanımızı en kısa zamanda Hatay’a davet ettik. Bakan Bey, Hatay’ı ve Künefe yemeyi özlediğini belirtti.

Her zaman söylediğimiz gibi… Çalışan, üreten ve alın teri döken çiftçimizin yanındayız.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.