HATAY ZAHTERİNE COĞRAFİ İŞARET

HATAY ZAHTERİNE COĞRAFİ İŞARET

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, DOĞAKA ile Hatay Barburi Üzümü ve Hatay Zahteri’nin ‘Coğrafi işaret yolculuğu projesi’nin sözleşmesini imzaladı.

DOĞAKA’nın 2021 Teknik Destek Programı kapsamında ATSO’nun başarılı bulunan projenin imzalanmasıyla Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESO) tarafından gastronomi kenti seçilen Hatay’a özgü 2 önemli lezzetin daha coğrafi işaret tescili için çalışmalar başlatıldı. Bugüne kadar Hatay’ın 14 ürününü coğrafi işaretle tescilleyerek, marka değerini arttıran ATSO, bu kez dünyada sadece Antakya’da yetişen Barburi üzümü ile Hatay’ın dağlarında kendiliğinden yetişen ve mis gibi kokusuyla sofraları süsleyen zahter için kolları sıvadı. ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, coğrafi işaret çalışmalarına verdiği destekten dolayı DOĞAKA’ya teşekkür ederken, ATSO olarak coğrafi tescil ürün seferberliğine devam edeceklerini söyledi.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.