HATAY’A 1.5 MİLYAR LİRALIK KATMA DEĞER

HATAY’A 1.5 MİLYAR LİRALIK KATMA DEĞER

AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ile telekonferans yöntemi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda koronavirüs salgını döneminde Türkiye ve Hatay’da tarımda neler yapılabileceği görüşüldü.

Gerçekleşen görüşmede çiftçinin sorunlarını ve çözüm önerilerini Bakan Yardımcısı Hadi Tunç’a ilettiğini belirten Başkan Yeloğlu, görüşmenin olumlu geçtiğinin altını çizdi. Yeloğlu, “Koronavirüs salgını tüm Türkiye’de olduğu gibi Hatay’da da çiftçiyi olumsuz etkilemiştir. Bu sebeple; tarımsal kredilerin iyileştirilmesi, girdi maliyetlerinin düşürülmesi, elektrik tahakkuklarının mevsim sonuna denk getirilmesi, desteklemelerin zamanında ödenmesi ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız için yem fiyatlarının düşürülmesi gibi taleplerimizi Bakan Yardımcımıza ilettik. Yine tamamlanan barajlarımızla ilgili sulama projelerinin hızla hayata geçirilmesi noktasında taleplerimiz oldu. Sulama projeleri ile Hatay’a yıllık 1.5 milyar liralık katma değer kazandırılacağını, bunun yanında istihdam oluşturulacağını belirttik. Bakan Yardımcımız Sayın Hadi Tunç, hükümetimizin de bu konulara önem verdiğini ve ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.