HATAY’DA 100 KİŞİYE İSTİHDAM YARATACAK PROJE

HATAY’DA 100 KİŞİYE İSTİHDAM YARATACAK PROJE

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu üyesi Abdulkadir Teksöz, Hatay Valiliği tarafından kazandırılacak proje ile 100 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan’a teşekkür eden HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, mobilya sektörünün ihtiyaç duyacağı eğitimlerin verileceğini açıkladı.

TEKSÖZ: KURSİYERLER MOBİLYA İŞYERLERİNDE ÇALIŞABİLECEK

Hatay Valiliği, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Danimarka Mülteci Konseyi (Danish Refugee Council/DRC) işbirliğiyle 100 Türk ve mülteci Suriyeli’nin yararlanacağı mesleki eğitim programıyla ilgili açıklama yapan Başkan Teksöz; “Hatay Valimiz Rahmi Doğan beyefendinin büyük destekleri ile Danimarka Mülteci Konseyi (Danish Refugee Council/DRC), Hatay Valiliği ve Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile 100 Türk vatandaşımız ve mülteci topluluk üyesine iş imkânı yaratmak için bir işbirliği protokolü imzaladı.

Proje faydalanıcılara, Hatay mobilya sektörünün ihtiyaç duyduğu mesleki beceriler konusunda mesleki eğitim sağlayacak ve kursiyerlerin mobilya işyerlerinde çalışmaları sağlanacaktır. Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından KFW-Alman Kalkınma Bankası aracılığıyla finanse edilmektedir. Oto motor, elektrik oto boya, ayakkabı vs. konularında çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Haber: Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.