HATAY’DA EĞİTİM BİR-SEN TEK YUMRUK

Eğitimcilerin haklarını savunmak ve eğitimdeki güncel sorunlara çözüm aramak amacıyla çalışmalar yürüten Eğitim Bir-Sen, Hatay’da önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.
Eğitim Bir-Sen Hatay Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, Hatay 1 ve 2 Nolu Şubelerinin katılımıyla gerçekleşen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu. Toplantıya, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sayın Abdülaziz Aydın’ın yanı sıra, Kahramanmaraş Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Çetin, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri, kadınlar komisyonu başkanı ve yönetimi ile Memur-Sen’e bağlı diğer sendikaların başkanları da katılım sağladı. Toplantıda, Türkiye genelinde ve Hatay özelinde eğitimin karşı karşıya kaldığı sorunlar masaya yatırıldı, çözüm önerileri ve sendikal faaliyetlerin değerlendirilmesi yapıldı. Özellikle deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde eğitimin karşılaştığı zorluklara dair fikir alışverişinde bulunulurken, sendikanın bu süreçteki rolü ve desteği de gündeme geldi.
TÜM KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDERİM
Başkan İsmail Bayrakdar, toplantıya dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Eğitim Bir-Sen Hatay 1 ve 2 Nolu Şubelerimizin Genişletilmiş İl Divan Toplantısını, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcımız Sayın Abdülaziz Aydın’ın katılımlarıyla gerçekleştirdik. Kahramanmaraş Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Sayın Mehmet Çetin’in ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, teşkilatımızın farklı kademelerinde görev yapan çok kıymetli yol arkadaşlarımız da bu anlamlı toplantıda bizlerleydi. Türkiye geneli ve Hatay özelinde eğitimin mevcut sorunlarını ve çözüm önerilerini detaylı bir şekilde ele aldığımız toplantımızın, sendikal dayanışmayı güçlendirdiğine ve çözüm odaklı bir perspektif sunduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle başta Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aydın olmak üzere, toplantımıza katılan tüm kardeşlerime şahsım ve teşkilatım adına teşekkür eder, divan toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ederim.”
Eğitim Bir-Sen’in sendikal mücadelesi ve eğitim alanındaki reform önerileri, bu tür toplantılarla tabandan tavana daha etkili şekilde taşınırken, birlik ve beraberlik mesajı da ön planda tutuldu.Haber:Kader ŞAHUTOĞLU