Meşale Gazetesi

HATAY’DA EĞİTİM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

HATAY’DA EĞİTİM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Hatay’da Çalıştay Günleri”nin açılış programı Antakya Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. 

Açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, MKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Arı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Kirman, akademisyenler, Hatay Ölçme Değerlendirme Merkezi ekibi ve öğretmenler katıldı. Hatay Ölçme Değerlendirme Merkezi ekibinin Test Hazırlama Teknikleri ve Test Geliştirme Teknikleri kurslarını da içeren, yeni nesil soru yazma ve redaksiyon çalıştaylarının da gerçekleştirdiği “Hatay’da Çalıştay Günleri” 3 gün devam edecek.

ÇALIŞTAY EĞİTİMDE BAŞARIYI ARTTIRCAK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Mustafa Kemal Üniversitesi ile iş birliğiyle yürüttükleri çalıştayın eğitim başarısını arttıracağına inandığını belirterek, “Birlikte başaracağız diyerek çıktığımız yolda desteklerini bizden eksik etmeyen Mustafa Kemal Üniversitesi’nin değerli yönetici ve akademisyenlerine teşekkür ediyorum. Eğitim ve İlahiyat Fakültelerimizin akademisyenlerinin destek verdiği eğitimlerle gerçekleştirdiğimiz bu çalıştay sadece bir başlangıç, bu tür çalışmaları daha da geliştirerek Hatay’da eğitimin başarısını her geçen gün birlikte artıracağız. Mevlana’nın dediği gibi ‘Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım’ Bugün dünden daha iyiyiz, yarın bugünden daha iyi olacağız. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce branşlarından 113 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturduğu ÖDS platformunda, yardımcı kaynak kitaplarda, deneme sınavlarında kullanılmak üzere oluşturulan soru havuzlarına katkı sunabilmeleri için öğretmenlere soru yazımı ve redaksiyonu eğitimleri ile ayrıca, ülkemizin de katıldığı PISA, TIMSS, PIRLS gibi uluslararası sınavlar düzeyinde yeni nesil, beceri temelli soruların özellikleri, yapılandırılması ve düzenlenmesiyle ilgili Mustafa Kemal Üniversitesi akademisyenleri tarafından bilgilendirme eğitimleri verilecek” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. 

ARI’DAN KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR

MKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Arı ise eğitim fakültesi olarak öğretmen yetiştirme konusundaki önemli görevin yanı sıra hizmet içindeki öğretmenlerin mesleki gelişimlerine de destek olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek “Bu çalıştay, ilimizdeki eğitim öğretim süreçlerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi gibi çok önemli bir görevin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesine katkı sağlamaktadır. Bu çalıştayda da ilimiz Ölçme Değerlendirme Merkezi çalışmalarına katkı veren merkez yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür etmek isterim.” dedi. Eğitim fakültesi olarak öğretmenlerimize mesleki ve akademik gelişim imkanı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Dekan Arı, “Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürüttüğümüz öğretmenlik uygulaması, Yönetici Geliştirme Programı, eğitim, seminer gibi çalışmalardan ötürü huzurlarınızda Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür etmek isterim” dedi.

KİRMAN: BU FAALİYETLER ÇOK ÖNEMLİ

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Kirman da çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Benim alanım sosyoloji, son derece bireyselleşmiş bir toplumda yaşıyoruz artık, böyle bir atmosferde bir araya gelip bir iş birliği, bir koordinasyon, bir sinerji oluşturabilmek açısından bu tür toplantıları önemli ve değerli buluyorum. İl Milli Eğitim Müdürümüzle sürekli temas halindeyiz, ilimizde göreve başladığından itibaren şunu gözlemledim onu da bu vesileyle belirteyim; ‘Müdürümüzün eğitimle ilgili bir derdi’ var. Bunu iltifat olarak söylemiyorum. Dolayısıyla Müdür Bey’in desteğiyle gerçekleşen bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.