HATAY’DA EĞİTİM VEREN OKULLARDA BİR İLK YAŞANDI

HATAY’DA EĞİTİM VEREN OKULLARDA BİR İLK YAŞANDI


Hatay’da eğitim veren okullarda bir ilk yaşandı. Antakya İnönü Ortaokulunda fiziki şartların elvermemesi nedeniyle bir süredir müdür odası olarak kullanılan oda, bilim atölyesine dönüştürüldü.

Antakya İnönü Ortaokulunda kurulan Robotik Kodlama ve Yaşam Becerileri Atölyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, okul idarecileri ve okul aile birliği üyelerinin katılımıyla açıldı. Açılıştan sonra öğrenciler aldıkları eğitim ile ilgili küçük bir gösteri yaptılar.Tasarım beceri atölyelerinin açılışında konuşma yapan İnönü Ortaokulu Müdürü Ali Yolcu, “Robotik Kodlama ve Yaşam Becerileri Atölyeleri okul ve çevre imkanları kullanılarak oluşturuldu. Okul kurulduğundan bu yana müdür odası olarak kullanılan odayı robotik kodlama atölyesine tahsis ederek öğrencilerle kodlama eğitimine başladık.” dedi. Yolcu, konuşmasını tamamlarken atölyelerin kurulmasında emeği geçenlere ve açılışa katılan o İlçe Milli Eğitim Müdürü Çerko’ya teşekkürlerini iletti. Tasarım Beceri Atölyelerinin Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyon Belgesinin en önemli unsurlarından birisi olduğunu kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko Antakya’nın köklü okullarından birisi olan İnönü Ortaokulunun da Robotik Kodlama ve Yaşam Becerileri Atölyesinin açılışını yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Bilim ve tasarım atölyelerinin okullarda açılmasını önemsediklerini dile getiren Çerko, “Müdür odasını boşaltarak robotik kodlama atölyesine tahsis ederek örnek bir davranış gösteren Okul Müdürü Ali Yolcu’ya ve atölyelerin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.