HATAY’DA EKONOMİK İYİLEŞME İÇİN HAYATA DESTEK

HATAY’DA EKONOMİK İYİLEŞME İÇİN HAYATA DESTEK

Hatay’daki küçük işletmelerin yeniden faaliyet göstermelerine destek olmak ve istihdamı teşvik etmek amacıyla Hayata Destek Derneği ve World Vision International işbirliğiyle tasarlanan hibe programına başvurular başladı.

‘Sürdürülebilir Ekonomik İyileşme için Hatay’da Depremden Etkilenen Bireylerin Geçim Kaynaklarına Erişim Olanaklarının Arttırılması’ Projesinin hibe başvuruları 10 Eylül’e kadar https://www.hayatadestek.org/ sitesi üzerinden yapılabilecek.

Hatay’da 6 Şubat depremlerinden iş yeri zarar görmüş olan tekstil, gıda ve ilgili alt sektörlerde faaliyet gösteren küçük işletmelerin yeniden faaliyete geçmelerini ve Hatay’da istihdamı teşvik etmeyi amaçlayan hibe programına başvuru sahipleri arasından uygunluk kriterlerini karşılayan işletmeler çağrı sonunda 2 oturumluk temel iş geliştirme eğitimlerine katılacak.

REKLAM ALANI

Eğitimlere katılım sağlayan işletmeler teknik ve finansal değerlendirme ile puanlanacak ve en yüksek puanı alan ilk 50 işletme hibe programı ve mentörlük hizmetinden yararlanmaya hak kazanacak.

Hibe çağrısına, aşağıdaki işletmeler başvurabilir:

Hatay ilinde faaliyet gösteren şahıs işletmeleri, sermaye şirketleri ve kooperatifler

Gıda, tekstil ve bu sektörlere hizmet veren alt sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler

Hibe programına başvuru tarihi itibariyle ticari faaliyetine devam eden/ve hibe verildikten sonra en az 3 ay süreyle faaliyetlerine devam edecek olan işletmeler

İllinde bulunan ilgili meslek kuruluşu veya meslek odasına (Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği vb.) kayıtlı olan işletmeler

Deprem nedeniyle hasar görmüş ya da depremden maddi olarak etkilenmiş işletmeler

1-10 kişi arasında istihdamı olan ve bunu SGK kayıtları ile ispatlayabilen işletmeler

Son 6 ay içerisinde diğer kaynaklardan hibe ve benzeri destek almayan işletmeler

Yeni istihdam olanağı sağlayan işletmeler

Hibe çağrısı sırasında duyurusu yapılan İş Yönetimi Eğitimlerine katılmayı taahhüt eden işletmeler. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.