HATAY’DA LEYLEKLERİN GÖÇÜ

HATAY’DA LEYLEKLERİN GÖÇÜ

Göçmen kuşların en önemli geçiş noktası olan Hatay’da, ilkbaharda kuzeye giden leyleklerin yeniden güneye Afrika’ya dönüşünün muhteşem görüntüsüne vatandaşlar tanıklık ediyor. İlkbaharla kuzeye göç eden leylekler sürüler halinde güneye Afrika’ya dönüş yolunda ilerlerken, Hatay’da özellikle deniz kıyısını takip ederken geçişleri görülmeye değer görüntü veriyor. Binlerce leylek gökyüzünde siyah-beyaz bulut gibi süzülerek geçişini bölge insanı büyük bir keyifle izliyor.   

Sürüler halinde mart ayında Afrika’dan çıkıp, Hatay’dan Anadolu’ya, İstanbul ve Trakya üzerinden de Avrupa ve Balkanlar’a leyleklerin sonbahar geri göçü başladı. Bu yıl ilkbaharda 500-600 bin leyleğin göç ettiğini, yavrularının büyümesiyle yeniden Afrika’ya dönüşe geçen leyleklerin sonbahar göçü dönemindeki sayılarının ise 900 bin- 1 milyonu bulduğunu ifade ediliyor.

Kahramanmaraş Sır Baraj Gölü’nden başlayıp Hatay ilinin Samandağ kıyılarına doğru yaklaşık 175 kilometre boyunca uzanan Amanos Dağları deniz kıyısından itibaren dik bir şekilde yükseliyor ve Samandağ kıyıları ile Belen Geçidi aracılığıyla süzülerek göç eden göçmen kuşlara geçiş imkanı buluyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.