HATAY’DA YENİ KAN BAĞIŞ ALANI

HATAY’DA YENİ KAN BAĞIŞ ALANI

Azalan kan bağışlarının arttırılması, kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlara da yeni alanlar oluşturulması amacıyla Atatürk Caddesi’nde Kızılay İşhanı’nda 2. Kan alım noktası olarak hizmet vermeye başladı.

Daha önce trombosit kan bağışı yapmak için Adana’ya gitmek zorunda kalan vatandaşları bu zahmetten kurtaracak olan tesis 10.30 ile 19.00 saatleri arasında hizmet verecek. Hatay’da Kan ve Trombosit Aferez Alma Birimi hizmete girdi. Antakya Eski Müze yanındaki Hatay Kan Alma Biriminden sonra bugün Atatürk Caddesi’nde Kızılay İşhanı’nda Antakya Kan Alma Birimi 2. Kan alım noktası olarak hizmet verecek.

AFEREZ KAN ALIMI DA YAPILMAKTADIR

Kan bağışı alanının açılışı ile ilgili Kızılay Hatay Şube yönetimi tarafından yapılan açıklamada; “Trombosit aferez işlemi, kan bağışçı ile aferez cihazı arasında, hasta için gereken kan bileşenin elde edilmesini sağlayan bir kan bağışı türüdür.

Lösemi ve kalıtsal kan hastalığı olan hastalarımız için ihtiyaç olan trombosit bağışı bulunacak bağışçılarımız Adana’ya gitmek zorunda kalmadan bağışta bulunabilecekler. Atatürk Caddesinde bulanan merkez saat 10.30 ile 19 saatleri arasında hizmet verecektir. Atatürk caddesinde bulunan kan merkezimizde aferez kan alımı da yapılmaktadır” denildi. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.