Meşale Gazetesi

HATAY’I PARSEL PARSEL SATMAYIN!

HATAY’I PARSEL PARSEL SATMAYIN!

BAŞKAN KARATAŞ, HASSA’DA 2 YIL İÇERİSİNDE 81 ADET ARSA , 31 ADET İŞYERİ VE  CAMİNİN GELİRİ OLAN TARLAYI SATTINIZ MI ?

Hatay’ın Hassa ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Karataş, vatandaşa nefes alacak bir yer bırakmamakta karar vermiş gibi yeşil alanları ardı ardına satmakta kararlı mı ? Koronavirüs pandemisi döneminde evlere tıkılıp kalan Hassalı vatandaşların nefes alabilecekleri tek yer olan yeşil alanların ranta açıldığı söyleniliyor. Hassa adeta parsel parsel satılırken Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, vatandaşa yeşil alanları hasret bırakmak için park ve yeşil alanları ardı ardına satışa çıkardığı kamuoyu tarafından konuşuluyor. Hassalılardan ise satışlarla ilgili aksi sesler yükselmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeşil alan hassasiyetine, pek çok ilde yeşil alanların arttırılması isteği ve millet bahçesi önerilerine rağmen AK Partili bir belediye olan Hassa’da bu kurallara uyulmaması tepkiyle karşılanıyor. Vatandaşların sohbet edebileceği, çocukların ise rahatça oynayabilecekleri ender alanlar olan parkların ranta açılmasını istemeyen Hassalı vatandaşlar ise Başkan Karataş’a ateş püskürüyor. Başkan Karataş, daha önce bir radyo kanalında canlı yayında bu tür satışların gerçeği yansıtmadığını söylemiş, iddiaları yalanlamıştı. Ancak son icraatıyla kendi kendisiyle çelişen Karataş’ın parkları satışa çıkarması kamuoyunda konuşulması üzerine  vatandaşlar Başkan Karatataş’a  anlam veremedi.

İLÇE TEŞKİLATI BÖLGE MİLLETVEKİLİ NEREDE

Kamuoyunda konuşulan bu anlamsız satışların durdurulması ve önlenmesi kapsamında AK Parti Hassa İlçe teşkilatından ve bölge Milletvekilinden bir ses çıkmayacak mı, vatandaşların bu alanlarda dinlendiği, çocukların oyun alanlarının elinden alındığı bu tutuma sessiz mi kalacaklar diye Hatay Meş’ale Gazetesi olarak soruyoruz. Ayrıca Hatay’ı kim parsel parsel satarsa Gazetemiz olarak bu satışlara her zaman karşı olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

“BURALARI SATIŞA ÇIKARMAYIN”

Parkların satışına karşı çıkan vatandaşlar ise yaptıkları açıklamalarda, “Buralar hepimizin nefes alabileceği ender alanlardandır. Parklar mahallenin can damarlarıdır. Bir depremde, doğal afette vatandaşların toplanabileceği alanlardır. Buraların satışa çıkarılması demek, bir doğal afette vatandaşların ne yapacağını bilememesi demektir. Her belediye depremlere yönelik toplanma alanı oluşturmak zorunda. Bunun yanı sıra parklar demek mahallelilerin kaynaştığı, çocukların oyun oynayabildiği ender alanlar demektir. Başkan Karataş, çocukların özgürlüğünü ellerinden almak isteyerek neyi amaçlamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız yeşil alanları ısrarla belirtirken, bir AK Partili belediyenin parkları satışa çıkarmasına anlam veremediler. Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, bu yanlış kararından bir an önce dönmeli ve yeşil alanları gerçek sahipleri olan vatandaşlara bırakmalıdır. Belediyenin borcu vatandaşın parkını satarak ödenmez. Buralar bir daha satılırsa geri dönüşü olmaz. Tüm Hassalılar olarak biz bu duruma sonuna kadar karşıyız ve her türlü tepkiyi de ortaya koymaya hazırız. Bu yanlış karardan derhal dönülmeli ve Mehmet Karataş halktan özür dilemelidir” ifadelerini kullandılar. Vatandaşlar, Başkan Karataş’tan satışın bir an önce durdurulmasını ve kendilerine açıklama yapmalarını bekliyor.Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.