HATAY’IN “GELECEĞİNE NEFES” OLDULAR

HATAY’IN “GELECEĞİNE NEFES” OLDULAR

Hatay’da Türkiye ile eş zamanlı olarak ağaçlandırma seferberliği başlatıldı.

Hatay Valiliği tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlayan “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında “Türkiye Yüzyılına Nefes” adlı etkinliğinde fidanlar toprağa buluşturuldu. Karlısu Mahallesi Gölet’in üstünde kısımda gerçekleşen ağaç dikimi törenine başta Hatay Valisi Rahmi Doğan, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir, kamu kurum müdürleri, oda başkanları, öğrencileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

ÖZDEMİR: 11 KASIM ‘MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’DÜR

Törende açılışı konuşması yapan Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir, Bildiğiniz üzere 7 Kasım 2019 tarihinde sayın Cumhurbaşkanımızca yayımlanan 2019-24 sayılı genelge ile her yıl 11 Kasım ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak kutlanmakta olduğunu söyledi. Özdemir konuşmasında; “Bugün ülkemiz genelinde 1023 adet lokasyonda bu etkinlik düzenlenmektedir. İlimizde de 15 farklı lokasyonda eşzamanlı olarak 24 bin 630 adet fidanı toprakla buluşturacaklarını hatırlatan Özdemir, “Bulunduğumuz lokasyon 2 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Bugün burada 2 bin adet fidanı hep birlikte inşallah toprakla buluşturacağız. ‘Gelecek Nefes’ Teması ile başlattığımız fidan dikimi kampanyamıza bu yıl “Türkiye Yüzyılı” vizyona uygun olarak “Türkiye Yüzyilina Nefes” ‘Tema’sıyla devam ettiriyoruz” dedi.

VALİ DOĞAN: BUGÜN FİDANLARIMIZI TOPRAKLA BULUŞTURUYORUZ

Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin Yüzyılına Nefes teması ile yok olanı yerine koymak, doğaya hayat vermek, can vermek, gelecek nesillerimize yeşil bir vatan bırakmak amacıyla bugün fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz” dedi.Konuşmaların ardından tören, Vali Doğan ve protokol üyeleri fidan dikimi gerçekleştirildi. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.