HATAY’IN SAĞLIĞI EHİL ELLERDE

HATAY’IN SAĞLIĞI EHİL ELLERDE

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sıtkı Sönmez, fedakar çalışmaları sonucunda hak ederek geldiği makamında çalışmalarını üstün başarı ve gayretle sürdürüyor.

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sıtkı Sönmez, göreve başladığı günden bu yana, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Dr. Sönmez’in liderliğinde, Hatay’daki sağlık kuruluşları, modernleşme ve yenilikçi uygulamalarla önemli adımlar atıyor. Son dönemde yapılan projeler arasında, sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması ve hastanelerdeki altyapının güçlendirilmesi öne çıkıyor. Ayrıca, halk sağlığına yönelik bilinçlendirme kampanyaları ve aşı programları gibi toplumsal sağlık projeleri de başarıyla yürütülüyor. Dr. Sönmez’in liderliğinde gerçekleştirilen çalışmalar, sadece Hatay değil, çevre illerdeki sağlık politikalarına da örnek teşkil ediyor. Sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim programları sayesinde, personelin bilgi ve becerilerinin artırılması hedefleniyor. Bu sayede, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve verimliliği daha da yükseklere taşınıyor.

HATAY’DA SAĞLIK YATIRIMLARI ARTARAK DEVAM EDECEK

REKLAM ALANI

Halkın sağlık bilincini artırmak amacıyla çeşitli seminerler ve etkinlikler düzenleyen Dr. Sönmez, toplumun her kesimine ulaşarak, sağlık sorunları konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyor. Dr. Sıtkı Sönmez’in liderlik özellikleri ve vizyonu, Hatay’ın sağlık alanında daha iyi bir geleceğe sahip olmasını sağlayacak adımların atılmasına öncülük ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü, bu çabalarıyla hem yerel hem de ulusal düzeyde dikkat çekmeyi başarıyor.

TATBİKATLARLA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AFETLERE HAZIRLANIYOR

Depremle çöken Hatay’ın sağlık altyapısının modern hale getirilmesi adına 15 ilçede sağlık yatırımlarının artması için yoğun çaba sarf eden Sönmez, yanı sıra sağlık personellerini de olası afetlere hazır hale getiriyor. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde, Afet Sağlık Grubu Operasyon Planı’nın saha tatbikatı gerçekleştirildi. Dr. Sönmez’in talimatıyla Hatay’da TAMP kapsamında saha tatbikatı gerçekleştirildi. Afet anlarında hızlı ve etkili müdahale kapasitesini artırmak amacıyla düzenlenen tatbikat, çeşitli senaryolar üzerinden, acil durum sağlık hizmetlerinin etkinliğini test etmek ve geliştirmek için planlandı. Tatbikat bölgelerinde senaryo gereği yaralı olarak kurtarılan vatandaşların UMKE ekipleri tarafından sağlık çadırında ilk tedavisi yapılarak Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki sağlandı. Katılımcılar, sağlık ekiplerinin koordinasyonu, iletişim ağlarının kurulması ve kaynak yönetimi gibi kritik alanlarda deneyim kazandı. Etkinliğe, çeşitli destek ortaklarıyla birlikte katılan uzmanlar, afetlere karşı hazırlığı güçlendirmek adına işbirliklerini pekiştirdi. Tatbikat sırasında yapılan uygulamalar, gerçek bir afet durumunda yaşanabilecek zorluklara karşı daha güçlü bir yanıt verme yeteneğini artırmayı hedefliyor. UMKE personelini alanlarında daha donanımlı ve etkin hale getirmek, ayrıca yurt içinde veya yurt dışında meydana gelen afet ve acil durumlarda medikal kurtarma hizmetleri ile acil sağlık hizmetlerini en güzel şekilde vermek üzere yıl içerisinde eğitim, tatbikat ve diğer faaliyetlerinin devam edeceği kaydedildi.Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.