HATAY’IN TRAFİK ÇİLESİ BİTMİYOR

HATAY’IN TRAFİK ÇİLESİ BİTMİYOR

Hatay’ın tüm ilçelerinin tek çıkış noktası olan Belen geçidi trafik yoğunluğundan geçilmiyor. Vatandaşlar ise bu durumdan bezmiş durumda.

Her gün bu yoğunluğa maruz kaldıklarını vurgulayan vatandalar, “Deprem zamanında da bu halde olan otoyol, olası bir doğal afette, ambulans geçişleri esnasında ve öğrencilerin sınav dönemlerinde aynı karmaşayı ve tehlikeyi gözler önüne seriyor. Acilen alternatif yol için kaynak aktarımı ve düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Belen ve Honda Kavşağı. Bu bölgelere artık kalıcı sağlam çözümler bulunmalı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde resmen bölge trafiği felç duruma geliyor. Hele de ambulans ile bir acil hasta taşınıyorsa, alternatif güzergâh bulmak iğne ile kuyu kazmak gibi. Emniyet şeritlerini sanki normal yol gibi kullanan sürücüler, trafikte diğer bekleyen sürücüleri resmen enayi durumuna düşürüyor. Ve bunun gibi onlarca problemi yazabiliriz. Öncelikle Belen ve Honda kavşağı bir güvenlik sorunudur. Bu bölgelere acil bir şekilde alternatifler sunulması gereklidir” dediler.

PROJE BİTERSE TRAFİK RAHATLAYACAK

REKLAM ALANI

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’nun açıklamasının ardından 11 Mart 2024’te ihale edilen proje, İskenderun ile Antakya arasındaki 17.917 metrelik yeni otoyolun yapımını içeren otoyol projesi hızla ilerliyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devlet tarafından finanse edilen en büyük yatırım olarak nitelendirilen 21 milyar TL değerindeki Belen – Antakya Otoyolu projesinin Belen ve Amanos Dağları kesimlerinde çift tüp tüneller inşa edilecek ve mevcut karayolu trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. Toplamda 24,5 kilometrelik bölüm 6 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı devlet yoluna dönüştürülecek. Proje ayrıca Hatay’da deprem konutlarının ve yeni yerleşim yerlerinin ulaşımını sağlayacak 76 kilometrelik bağlantı yollarını da içeriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.