HATAYLI BİLİM İNSANI DÜNYA GÜNDEMİNDE

HATAYLI BİLİM İNSANI DÜNYA GÜNDEMİNDE

MKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Yalçın tespiti ile dünya bilim insanlarının takdirini kazandı. TÜBİTAK tarafından California’ya gönderildikten sonra ülkesine dönen Yalçın, yeni keşfettiği “Stresin Kalbe Etkisi’ni toplantıda dünya hekimlerine duyurdu. Avrupa Kardiyoloji Uzmanı ve Avrupa Hipertansiyon Uzmanı olan, kariyeri başarılarla dolu olan MKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Yalçın, dünyanın sayılı bilim adamları arasında yer almasıyla dikkat çekiyor. Kıtalararası, ABD’den Avrupa’ya, Avrupa’dan Uzakdoğu’ya, Uzakdoğu’dan Asya’ya bir çok hekimin katıldığı konferansla kendine hayran bıraktı.

KALP STRESTEN KORUNMALI

Yalçın yaptığı sunumla, Stres altında kalp yapısı, yakın gelecekte tüm dünyada erken teşhise yönelik kullanılacak gibi görülmektedir ifadelerine yer verdi. Dünya genelinde kalp bilim adamları çatısı altında toplayan “CARDİO HUB” 2.toplantısını bu yıl yaptı. Bütün bilim adamlarının ilgiyle takip etmeleri ve sorular sorarak stres altında kalp yapısının detaylarını öğrenmeleri bu konunun yani stresten kalbi korumanın önemini vurguladı. Prof. Dr. Fatih Yalçın geçtiğimiz günlerde çıkardığı “Sağlam Kalp Sıfır Stres” adlı kitapla dikkat çekmişti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.