Meşale Gazetesi

HATAYLI MÜZİK ÖĞRETMENLERİ ROMANYA’DA

HATAYLI MÜZİK ÖĞRETMENLERİ ROMANYA’DA

Belen Kaymakamlığı ortaklığında Romanya’dan Asociaţia “Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale (CPDIS)’in ev sahipliğinde, Letonya’dan Creative Minds for Culture, İspanya’dan Academia Postal 3 Vigo iş birliğinde 14-22 Ocak 2022 tarihleri arasında Erasmus+ KA227 Yetişkinler için Stratejik Ortaklıklar “restART for ART” projesinin 2.Öğrenme Öğretme Eğitim Faaliyeti (LTT) Romanya’nın Köstence şehrinde gerçekleşti. Projeye Hatay’dan altı müzik öğretmeni katıldı.

Proje eğitim faaliyetleri kapsamında müzikle ilgilenen 4 farklı ülkeden 24 katılımcı bir araya gelerek, COVID-19 döneminde sanatçıların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulundular. Notalar yolu ile kültürel farkındalık yaratarak ve yeni müzik eserleri de ortaya çıkmış oldu.

Ayrıca, kültürler arası farklılıkları keşfetme ve hoşgörünün geliştirilmesi amacıyla katılımcı ülkelerin kültür ve geleneklerinin tanıtıldığı kültür geceleri düzenlenmiştir. Letonya, İspanya ve Romanya kültürel gecelerinin yanı sıra Türkiye Kültür Gecesinde ülkemiz video, sunum ve yarışmalar eşliğinde, yiyecek ve içeceklerimiz ikram edilerek sevgi ve hoşgörü kenti olan Hatay diğer ülkelerden gelen katılımcılara tanıtıldı. Proje kapsamında 20 Ocak 2022 tarihinde tüm müzik severlerin davetli olduğu müzik dinletisi gerçekleştirildi. Yapılan gösteride bir hafta boyunca çalışılan eserler ve her ülkenin kendi bölgesine ait eserler sunuldu.

BASKIN’DAN FLORESCU’YA TEŞEKKÜR

Belen Kaymakamı Hayrettin BASKIN; İki yıl sürecek olan kültürel çeşitliliğe ve hareketliliğe dokunacak olan projenin ülkemiz, ilimiz ve ilçemizin tanıtımı, kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması için büyük önem arz ettiğini belirterek, emeği geçen proje ortaklarına ve ev sahipliğini üstlenen Dernek Başkanı Cristi Florescu’ya teşekkür etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.