HATAYLI PROF. DR. UĞUR SEMPOZYUMDA KONUŞTU

HATAYLI PROF. DR. UĞUR SEMPOZYUMDA KONUŞTU

Nöroonkoloji Derneği tarafından 18-19 Kasım 2022’de İstanbul’da yüz yüze gerçekleştirilen 13. Multıdısıplıner Nöroonkoloji Sempozyumu’nda Hataylı bilim insanı beyin cerrahı Prof. Dr. Hasan Çağlar Uğur konuşmacı olarak katılım sağladı.

Multidisipliner Nöroonkoloji Sempozyumu (MNOS) ile Nöroonkoloji alanında görüntülemeden, morfolojiye, moleküler bilgiler, tedavi yaklaşımlarına ışık tutacak güncel bilgiler katılım sağlayan beyin cerrahisi, radyasyon onkolojisi, medikal onkoloji, nöropatoloji, nöroradyoloji, nöroloji gibi farklı uzmanlık dallarının doktorlarıyla paylaşıldı ve multidisipliner yaklaşımla bu bilgiler harmanlandı. 13. Multıdısıplıner Nöroonkoloji Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada Prof. Dr. Hasan Uğur Çağlar: “Vestibuler schwannomlar sinir kılıfından köken alan tümörleridir. Beyin sapına ve buradan çıkan sinirlere basınç yaparak sıklıkla işitme kaybına ve baş ağrısına sebep olurlar. Hastalığın tanısı beyin MR görüntüleme ile konulur. Yıllık büyüme hızı yavaş olan genellikle iyi huylu tümörler olarak kabul edilirler. Tedavisinde tümörün özelliklerine göre cerrahi tedavi veya hedeflenmiş radyoterapi uygulanır” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.