Meşale Gazetesi

HATAYLI PROFESÖRDEN ÇIĞIR AÇAN BULUŞ

HATAYLI PROFESÖRDEN ÇIĞIR AÇAN BULUŞ

Hacettepe Üniversitesi’nin (HÜ) Hataylı profesörü Emre Huri öncülüğündeki uluslararası konsorsiyumun yürüttüğü proje kapsamında, tıp eğitimleri, deneme ameliyatları ve kritik hastalıkların teşhisinde hem metaverse hem de üç boyutlu gerçek insan modellerinin kullanımına başlandı.HÜ Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Hataylı Prof. Dr. Emre Huri, yürütücüsü bulunduğu ERASMUS Plus Yükseköğretim Programı kapsamındaki 300 bin avro bütçeli “European School of Modern Technology” (EuroSOMT) isimli projenin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

MODERN TEKNOLOJİ OKULU KURULMASI HEDEFLENİYOR

Cerrahide yeni tekniklerin ve özellikle riskli operasyonlarda ameliyat başarısının artırılmasının önemine işaret eden Huri, bu amaçla başlattıkları projede modern teknoloji okulu kurmayı hedeflediklerini, bunun için mühendisler ve bilim insanlarının yer aldığı bir ekip oluşturduklarını anlattı. Huri, projenin hayata geçirilmesi için Türkiye`den Hacettepe Üniversitesi öncülüğünde, Belçika`dan Leuven Üniversitesi, İtalya`dan Perugia Üniversitesi, Güney Kore`den Chosun Üniversitesi ve İngiltere`den Uluslararası Kontinans Derneğinden bilim insanlarının bir araya geldiğini belirtti.

SİMÜLATÖRLER VE MODELLER TÜRKİYE`DE YERLİ OLARAK ÜRETİLDİ

EuroSOMT bünyesinde üretilen simülatörlerin 1,5 yılın sonunda hazırlandığını bildiren Prof. Dr. Emre Huri, “Simülatörler ve modeller, dünyada yok, Türkiye`de yerli olarak üretildi. Hacettepe Üniversitesi olarak 10 yıldır bu konu üzerine ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Projede, uluslararası alanda dünyada ilk defa fonksiyonel üroloji alanındaki ameliyatlara, metaversenin içindeki sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamasını dahil ettik, bunun yanında gerçek hasta verilerini kullanarak uygun yazılımlar aracılığıyla sanal modeller oluşturduk.” bilgisini verdi. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.