HATSU’DA GEÇİCİ İŞÇİ Mİ ÇALIŞTIRILIYOR?

HATSU’DA GEÇİCİ İŞÇİ Mİ ÇALIŞTIRILIYOR?

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan HATSU ile ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. Önce HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın kendisini HATSU’da Yönetim Kurulu Başkanı olarak atadığı konusu kamuoyunda gündeme bomba gibi düşmüştü. Ardından yolsuzluk söylentileri ile HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali apar topar görevden alınarak yerine FETÖ den cezaevinde yattığı konuşulan Muhammed İkbal Polat getirilmişti. Şimdi de HATSU, yeni bir söylenti ile çalkalanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili defalarca uyarısı bulunmasına rağmen kendi genel başkanının dediğine uymayan CHP’li yönetimin uygulaması tepki çekiyor. HATSU’da 80 geçici işçi çalıştırıldığı söylentisi kulaktan kulağa yayılırken, vatandaşlar duruma oldukça tepkili.

VATANDAŞLAR UYGULAMAYA TEPKİLİ

80 civarında geçici mevsimlik işçi çalıştırıldığı söylenilen HATSU’nun uygulamasının insan haklarına ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına aykırı olduğunu belirten vatandaşlar, “HBB yönetiminin iştiraki olan HATSU, hiçbir sorumluluğunu yerine getirememektedir. Lütfü Savaş, göreve geldiği günden bu yana altyapıya yatırım yapıyorum diyor, ancak 10 yılı aşkın sürenin sonuna bakıldığında evlerde su sıkıntıları yaşanıyor. Altyapıda her noktada patlaklar, arızalar yaşanıyor. İşler iş bilmezlere verildiği için Hatay halkı yıllardır çile çekiyor. Şimdi de 80 civarında geçici işçi çalıştırıldığı söyleniyor. Eğer bu söylenti doğruysa durum daha da vahimdir. Binlerce çalışanı olan bir kurumun elindeki elemanlar yetmiyormuş gibi bir de geçici işçi çalıştırması kabul edilemez. Lütfü Savaş’ın, Genel Başkanı’nın söylediğinin tersini yaptığına daha önce şahit olmuştuk. Ancak bu kadar aleni şekilde yapılması faciadır. Bir an önce konunun gereği yapılmalı ve geçici işçilere uygun bir çözüm bulunmalıdır. Hiçbirimiz kimsenin işinden olmasını istemeyiz, ancak herkesin insan haklarına yakışır şekilde iş imkanına kavuşmalarını isteriz. Konuyla ilgili sorumlular önce kamuoyuna doğru düzgün açıklama yapmalı, ardından da konuyu derhal çözmelidirler. Aksi taktirde kamuoyu vicdanı HBB Başkanı Lütfü Savaş ve HATSU kurumunu yönetenleri affetmeyecektir ifadelerini kullandılar.

Haber: Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.